Bayern lijkt door nederlaag tegen Dortmund definitief uitgeschakeld voor titel

Dortmund viert een goal tegen Bayern
Dortmund viert een goal tegen BayernAFP
Bayern München is nog verder achterop geraakt in de strijd om de Duitse landstitel. De kampioen van de afgelopen elf jaar verloor op eigen veld met 2-0 van Borussia Dortmund. Daardoor liep de achterstand op koploper Bayer Leverkusen, dat won van Hoffenheim, op naar 13 punten. Met nog zeven duels te gaan lijkt het een kwestie van weken voordat die ploeg de titel pakt.

Dortmund won voor het eerst in tien jaar een competitiewedstrijd bij Bayern München en staat derde op 20 punten van Leverkusen. De ploeg kwam, zonder de geblesseerde Donyell Malen, al in de tiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Karim Adeyemi.

Bayern-trainer Thomas Tuchel miste de geblesseerde doelman Manuel Neuer, wiens vervanger Sven Ulreich weifelend optrad bij het openingsdoelpunt. Ook Matthijs de Ligt moest toestaan hoe Adeyemi uit een pass van Julian Brandt kon raak schieten. Kane, met 31 doelpunten topscorer in de Bundesliga, miste in de 22e minuut de kans op de gelijkmaker door voorlangs te koppen.

Coman

Kort na rust verzuimde Felix Nmecha met Dortmund verder afstand te nemen. De middenvelder slaagde er van dichtbij niet in Ulreich te passeren. Dortmund-verdediger Mats Hummels stuitte ook op de Bayern-doelman in een fase dat de thuisploeg het initiatief kwijt was. Dortmunds Ian Maatsen schoot na een lange rush net voorlangs.

Tuchel bracht onder anderen aanvaller Kingsley Coman, die terugkeerde na twee maanden blessureleed. Het spelbeeld veranderde amper en in de 83e minuut schoot Ryerson Dortmund op aangeven van invaller Sébastian Haller naar de 2-0.