Ajax ziet flop ook in Portugal falen: Jorge Sánchez uit Porto-selectie gezet

Jorge Sánchez is uit de gratie gevallen bij Porto
Jorge Sánchez is uit de gratie gevallen bij PortoProfimedia
Ajax-huurling en Porto-rechtsback Jorge Sánchez is door trainer Sérgio Conceição uit de selectie gezet. De Portugezen lijken hiermee de kat in de zak te hebben gekocht, gezien de optie tot koop.

Sánchez werd in augustus 2023 door Ajax aan Porto verhuurd met een optie tot koop voor een bedrag van €4 miljoen. Deze werd verplicht als Sánchez 20 wedstrijden met minstens 45 minuten had gespeeld voor Porto. De 26-jarige Mexicaan heeft tot dusver 22 officiële duels in alle competities gespeeld, maar kwam slechts negenmaal tot 45 minuten. Hiermee lijkt Ajax zich op te kunnen maken voor een terugkeer van Sánchez.

Sánchez is na het dramatisch verlopen thuisduel tegen Famalicão (2-2) uit de selectie gezet, samen met teamgenoten Iván Jaime, Toni Martinez en André Franco. Sánchez ging binnen 10 minuten na de aftrap al in de fout, wat de 0-1 voor Famalicão inleidde. Sánchez werd vervolgens in de rust gewisseld, evenals Jaime en Marko Grujic.

De statistieken van Jorge Sánchez
De statistieken van Jorge SánchezFlashshare

Het gelijkspel was het derde puntverlies op rij voor Porto, dat op 15 punten achterstand van koploper Sporting Portugal en 11 punten achterstand van nummer 2 Benfica staat.

Conceição noemt de sportieve prestaties van het verguisde kwartet als voornaamste reden voor het schorsen van de spelers. Naast hun sportieve prestaties was de manier waarop de spelers omgingen met de recente reeks slechte resultaten volgens de coachingstaf, die een meer geladen houding verwachtte, negatief en een gebrek aan professionaliteit.