Koploper Paris Saint-Germain wint na vroege rode kaart Donnarumma bij Le Havre

Mbappé schoot de 1-0 binnen
Mbappé schoot de 1-0 binnenProfimedia
Paris Saint-Germain heeft de koppositie in de Franse Ligue 1 verstevigd met een 2-0-zege bij Le Havre. De formatie van trainer Luis Enrique speelde meer dan tachtig minuten met tien man.

Doelman Gianluigi Donnarumma moest al na tien minuten inrukken met een rode kaart. De Italiaan wilde de bal na een verre uittrap van Le Havre wegschoppen, maar hij was te laat en raakte buiten de 16 meter de doorgebroken Josué Casimir.

Arnau Tenas verving Donnarumma op doel en dat bleek geen verkeerde wissel. De Spanjaard verrichte vooral in de tweede helft keer op keer reddingen en voorkwam dat Le Havre terug in de wedstrijd kon komen.

15e voor Mbappé

Ondanks dat PSG met een man minder speelde, kwam het na 23 minuten op voorsprong. Ousmane Dembélé gaf de bal vanaf de zijkant voor op sterspeler Kylian Mbappé, die vanuit de draai uithaalde en raak schoot. Het was al zijn vijftiende competitietreffer. Mbappé was even later weer trefzeker, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor tijd maakte Vitinha er 0-2 van.