Ajax-tegenstander Aston Villa te sterk voor Nottingham Forest

Douglas Luiz van Aston Villa viert het derde doelpunt met zijn teamgenoten
Douglas Luiz van Aston Villa viert het derde doelpunt met zijn teamgenotenAFP
Aston Villa heeft de vierde plaats in de Premier League verstevigd. De komende tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Conference League won in eigen stadion met 4-2 van Nottingham Forest.

Het elftal van trainer Unai Emery begon voortvarend en kwam al in de 4e minuut, via aanvaller Ollie Watkins, op voorsprong. Via de Braziliaan Douglas Luiz, die twee keer scoorde, liep Aston Villa verder uit. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Moussa Niakhaté tegen en kort na de pauze bracht Morgan Gibbs-White Nottingham met de 3-2 nog dichterbij.

De Jamaicaan Leon Bailey stelde na een uur spelen de zege met de 4-2 veilig voor Aston Villa, dat na 26 duels 52 punten heeft. Koploper Liverpool heeft 60 punten. Aston Villa liep met oog op deelname aan de Champions League komend seizoen 3 punten uit op nummer 6 Manchester United, dat verloor van Fulham (1-2).

Ratings Aston Villa-Nottingham Forest
Ratings Aston Villa-Nottingham ForestFlashsha.re

Brighton & Hove Albion

Oranje-doelman Bart Verbruggen en verdedigers Jan Paul van Hecke en Joël Veltman voorkwamen met Brighton & Hove Albion kort voor tijd een nederlaag tegen Everton: 1-1. Aanvoerder Lewis Dunk scoorde in de 95e minuut. Joël Veltman viel na een uur spelen in bij Brighton. Het doelpunt van Everton kwam op naam van oud-PSV'er Jarrad Branthwaite.

Crystal Palace versloeg Burnley met ruime cijfers: 3-0. Burnley blijft daardoor, samen met Sheffield United, op de gedeelde laatste plaats staan.