Nordsjaelland maakt Aarhus met de grond gelijk en houdt uitzicht op titel

Nordsjaelland blijft in de race om Europa en de titel
Nordsjaelland blijft in de race om Europa en de titelProfimedia
FC Nordsjaelland heeft maandagavond een flinke zege geboekt in de Deense Superliga. In het eigen Farum Park boekten de Wilde Tijgers een 7-2 overwinning op Aarhus.

Nordsjaelland begon de avond op 9 punten achterstand op koploper Brøndby, dat zondag met 2-1 won van Midtjylland. Nordsjaelland’s naaste concurrent, FC Kopenhagen, won afgelopen weekend met 2-0 van Silkeborg. Met het oog op Europees voetbal en mogelijk een plek in de titelrace was een overwinning op Aarhus, dat 8 punten minder had dan Nordsjaelland, meer dan welkom.

De wedstrijd begon op hoog tempo en zag twee goals in de eerste 22 minuten. Nordsjaelland sloeg toe via Daniel Svensson, waarna Patrick Mortensen wat terugdeed namens Aarhus. Toen nam de thuisploeg echter afstand middels Ibrahim Osman en een eigen treffer van Jacob Andersen.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Na de rust hield het niet op voor Nordsjaelland en ontwaakte linksbuiten Andreas Schjelderup uit zijn korte winterslaap. Binnen 25 minuten na rust was Schjelderup driemaal trefzeker en zette hij zijn ploeg op een 6-1 voorsprong. De tweede goal van Patrick Mortensen liet Nordsjaelland nog eenmaal aanzetten, wat de 7-2 opleverde via Conrad Schandorf.

Met de zege komt Nordsjaelland op 49 punten, 6 minder dan Brøndby, de koploper en de volgende tegenstander, en slechts 3 minder dan nummer twee Midtjylland. Aarhus valt terug naar 11 punten achterstand en zal het seizoen, dat nog zes speelrondes telt, kleurloos afronden.