18-jarige Huijsen helpt Juventus in strafschoppenreeks aan zege op Milan van Reijnders

Tijjani Reijnders (L) in duel met Weston McKennie
Tijjani Reijnders (L) in duel met Weston McKennieAFP
Juventus versloeg AC Milan met 4-3 via strafschoppen nadat hun vriendschappelijke voorwedstrijd in Carson, Californië, donderdag in een 2-2 gelijkspel was geëindigd.

De twee grootmacht uit de Serie A zorgden voor een interessant eerste uur in het Dignity Health Sports Park, de thuishaven van de Los Angeles Galaxy van Major League Soccer, voordat massale wissels van beide teams de wedstrijd deden uitdoven.

De Duitse verdediger Malick Thiaw zette Milan in de 23e minuut op voorsprong door goed op te komen in het strafschopgebied en een vrije trap, die werd ingebracht door Theo Hernandez, binnen te koppen. Juve kwam 10 minuten later op gelijke hoogte nadat Danilo raak schoot na een scrimmage voor het doel.

Milan herstelde de voorsprong in de 39e minuut toen Thiaw een corner van Christian Pulisic richting Olivier Giroud kopte en de Franse spits met een goed genomen volley uit de draai raak schoot. Juve vocht weer terug toen Federico Chiesa's vrije trap in het strafschopgebied werd doorgekopt door Daniele Rugani en een lichte aanraking kreeg van Giroud op weg naar het doel.

Wissels

Beide ploegen wisselden elkaar daarna veelvuldig en brachten vooral reservespelers en jeugdspelers in en de kwaliteit en intensiteit van de wedstrijd namen snel af. Bij Juventus kwam onder meer de 18-jarige Nederlander Dean Huijsen binnen de lijnen. De jongeling benutte een strafschop in de serie. Tijjani Reijnders werd bij Milan juist naar de kant gehaald, nadat hij een uur mocht laten zien wat hij in zijn mars had.

De wedstrijd, onderdeel van de zomerse 'Soccer Champions Tour', werd beslist door een shoot-out waarin Juve's reservekeeper Carlo Pinsoglio drie strafschoppen redde om de overwinning voor de ploeg van Massimiliano Allegri veilig te stellen.

Beide teams sluiten hun tournee af met wedstrijden tegen Spaanse topploegen. Milan neemt het dinsdag in Las Vegas op tegen Barcelona en Juve neemt het woensdag in Orlando op tegen Real Madrid.