AC Milan verspeelt marge van twee goals en verliest nog punten tegen AS Roma

AC Milan geeft marge van twee doelpunten alsnog uit handen
AC Milan geeft marge van twee doelpunten alsnog uit handenANP/EPA
AC Milan heeft in de Serie A een zeker lijkende zege op AS Roma nog uit handen gegeven. De nummer 2 stond op eigen veld tot de 87e minuut met 2-0 voor, maar in de laatste minuten scoorde de ploeg van trainer José Mourinho nog twee keer. Tammy Abraham maakte in de 93e minuut gelijk.

De Franse verdediger Pierre Kalulu zette AC Milan na een half uur op voorsprong. Hij knikte raak uit een corner van Sandro Tonali. AS Roma-keeper Rui Patrício beroerde de bal nog, maar wist de inzet niet naast zijn doel te tikken. Voor Kalulu was het pas zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Invaller Tommaso Pobega maakte er een klein kwartier voor tijd 2-0 van. Hij schoot na een uitbraak raak met links. De inzet werd nog geraakt door Chris Smalling, de Engelse verdediger van AS Roma. Het doelpunt leek beslissend te zijn, maar AS Roma toonde in de slotfase veerkracht, tot ongenoegen van de Milanese fans. Roger Ibañez kopte in de 87e minuut raak uit een corner en in de extra tijd schoot Abraham van dichtbij raak, nadat een kopbal van Nemanja Matic nog knap was gekeerd door AC Milan-keeper Ciprian Tatarusanu.

AC Milan

AC Milan, dat ruim een week geleden nog met 3-0 verloor van PSV, hervatte de competitie woensdag met een 2-1-zege op Salernitana. Daarmee profiteerde de nummer 2 van het puntenverlies van Napoli, dat met 1-0 verloor van Internazionale.

Eerder op de dag was Napoli in de zeventiende speelronde met 2-0 te sterk voor SampdoriaAbraham. Daardoor is het verschil nu 7 punten.