ADO Den Haag doorbreekt zegereeks PEC Zwolle en gaat aan kop in derde periode

ADO Den Haag kon driemaal juichen in het eigen Bingoal stadion en leidt in de derde periodeProfimedia
PEC Zwolle heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-1 verloren. Zo komt een serie van elf ongeslagen duels ten einde, maar heeft ADO nu tien duels op rij niet verloren. PEC blijft koploper en verliest één punt ten opzichte van Heracles Almelo dat 1-1 speelde tegen Willem II. VVV-Venlo was de enige ploeg in de top-6 dat wel won, al was dat in de slotseconden in Dordrecht.

ADO Den Haag – PEC Zwolle: 3-1

In Den Haag zat het ‘Haags kwartiertje’ deze keer eens niet aan het einde van de het wedstrijd, maar al aan het begin. Binnen 15 minuten stond er een 2-1 tussenstand op de borden. Een belangrijke rol was er weggelegd voor Joey Sleegers die eerst maar eens een doelpunt maakte en vervolgens een assist gaf op de 2-0 van zijn teamgenoot Xander Severina. Thomas van den Belt bracht de spanning terug met de aansluitingstreffer namens PEC Zwolle.

De 6.821 aanwezigen in het Bingoal Stadion wilden net gaan aftellen voor het laatste kwartier, toen Boy Kemper het op zijn heupen kreeg en de 3-1 aantekende. Het betekende de beslissing in de wedstrijd en een belangrijke stap van ADO Den Haag richting het winnen van de derde periode. Hoewel, in deze vorm gaan de mannen van Dick Advocaat ook via de ranglijst de play-offs binnen slepen. Met 18 punten uit 10 duels pakten alleen PEC en VVV-Venlo meer punten in die fase.

Heracles Almelo – Willem II: 1-1

Bij Heracles Almelo tegen Willem II zat het venijn in de staart. De nummer 2 van de ranglijst nam na 27 minuten een voorsprong door een treffer van Antonio Satriano, die zijn eerste namens Heracles aantekende. Lange tijd leek het genoeg voor een driepunter en het verkleinen van het gat tot koploper PEC Zwolle tot vier punten. In de 69ste minuut werd de gelijkmaker van Max Svensson afgekeurd na het raadplegen van de VAR. Het had een waarschuwing moeten zijn voor de ploeg van trainer John Lammers, die in de absolute slotfase alsnog het deksel op de neus kreeg. Jizz Hornkamp scoorde de 1-1 en zorgde dat zijn ploeg zich handhaaft op de vijfde plek van de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City FC – Helmond Sport: 0-0

Voor de 2.424 aanwezigen in het Yanmar Stadion was het een avondje ouderwets ploeteren. Dat gold ook voor de beide ploegen. Almere, als nummer 3, had nog een nederlaag uit de heenwedstrijd recht te zetten maar slaagde daarin niet. Helmond Sport kon mede met de hulp van vijf gele kaarten op de been blijven en doelman Mike Havekotte deed de rest. Het was en bleef 0-0 en zo is Almere nog altijd derde en gaat Helmond Sport carnaval in als nummer 17 van de KKD.

FC Dordrecht – VVV-Venlo: 1-2

De 1.691 bezoekers van het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht moesten behoorlijk wat geduld hebben voordat ze wat spektakel geboden werd. En helaas voor het overgrote deel van de deze grofweg zeventienhonderd liefhebbers viel het dubbeltje ook nog eens de kant op van de bezoekers. Het was een ware achtbaan van emoties in de slotfase waarin Toine van Huizen van FC Dordrecht tien minuten voor het einde een rode kaart kreeg.

Tristan Dekker opende vervolgens namens VVV-Venlo de score. In de tweede van vier minuten extra tijd leeg Samuele Longo alsnog een punt veilig te stellen voor de nummer 15 van de ranglijst, maar een minuut later bracht Simon Janssen zijn ploeg en de tientallen meegereisde fans in extase met een lage schuiver in de linkeronderhoek achter doelman Liam Bossin. VVV wipt over Willem II heen en staat nu vierde op de ranglijst.

TOP Oss – FC Eindhoven: 2-0

Bij TOP Oss, de nummer 19 van de ranglijst, had met warme herinneringen aan het bezoek van provinciegenoot FC Den Bosch die twee weken terug op een 3-0 nederlaag werd getrakteerd. In het Frans Heesen Stadion deden en Ossenaren het tegen FC Eindhoven nog eens dunnetjes over. De ploeg van trainer Marcel van der Sloot kwam halverwege de tweede helft op een voorsprong door de eerste treffer van Thijs van Leeuwen voor TOP Oss. Vier minuten later was het Jearl Margaritha die met zijn zevende seizoenstreffer de eindstand op 2-0 bepaalde. TOP Oss blijft 19e in de KKD en voor FC Eindhoven werd het dus geen topavond. Rob Penders en zijn mannen staan nog altijd zesde.

Jong AZ – FC Den Bosch: 3-1

De Beloftenploeg van AZ is nog altijd aardig op stoom in de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoenrecord van 46 punten ligt nadrukkelijk binnen handbereik en de ploeg van trainer Maarten Martens lijkt ook de historie topklassering (13e) te kunnen breken. In de 25ste speelronde deed de jongere uitvoering van AZ nog maar eens een duit in het zakje. Ricuenio Kewal was na zeven minuten de maker van de 1-0 en scoorde in de tweede helft juist in de achtste minuut, toen hij de eindstand op 3-1 bepaalde. Het waren zijn eerste competitietreffers voor Jong AZ.

In de slotfase van de eerste helft Joey Konings eerst een eigen doelpunt gemaakt (2-0) vijf minuten later ook het andere net gevonden (2-1). Na afloop van de wedstrijd vond Jong AZ zich nog altijd terug op de achtste plek van de KKD. Voor FC Den Bosch dreigt een kleurloos seizoen met een zestiende plek en 26 punten.

Telstar – Jong PSV: 1-1

In Velsen-Zuid zal met bovengemiddelde belangstelling hebben gekeken naar de verrichten van ADO Den Haag tegen PEC Zwolle. Net als ADO heeft Telstar zijn zinnen gezet op de derde periode, maar daarvoor was het handig geweest als de ploeg van Mike Snoei de 1-0 uit de derde minuut over de streep had getrokken. De treffer van David Min werd uitgerekend in de derde minuut van de tweede helft onschadelijk gemaakt door het doelpunt van Simon Colyn (1-1). Zo blijft het gat tussen Telstar en Jong PSV vijf punten en vier plekken op de ranglijst: respectievelijk 36 om 31 en 9e en 13e.