Ajacied Kudus de gevierde man bij zwaarbevochten Ghanese zege op Zuid-Korea

Ghana versloeg Zuid-Korea maandagmiddag met 2-3
Ghana versloeg Zuid-Korea maandagmiddag met 2-3Profimedia
Zuid-Korea en Ghana trapten vanmiddag om 14:00 af voor hun tweede wedstrijd van het WK. Bij de Ghanezen stond Ajacied Mohammed Kudus aan de aftrap.

Zuid-Korea had in de eerste helft het meeste balbezit en de meeste doelpogingen, maar het was Ghana dat in de 24e minuut op voorsprong kwam. Mohammed Salisu kon binnenschieten nadat een voorzet van Jordan Ayew niet goed verwerkt werd door de Zuid-Koreaanse achterhoede. Exact tien minuten later gaf Ayew weer een afgemeten voorzet, die binnengekopt werd door Kudus, die daarmee zijn een eerste WK-treffer opluisterde.

Paulo Bento greep in de rust direct in en haalde Jeong Woo-yeong van Freiburg naar de kant voor Na Sang-ho van FC Seoul. Ruim tien minuten daarna voerde de bondscoach van Zuid-Korea de tweede wissel door en bracht hij Lee Kang-in binnen de lijnen. Kang-in had slechts één minuut nodig om zijn land terug in de wedstrijd te brengen met een piekfijne voorzet die door Cho Gue-sung kon worden gepromoveerd tot treffer.

Dat doelpunt gaf Zuid-Korea enorm veel vertrouwen, waarna het direct weer de aanval zocht en opnieuw succesvol was. Jin-Su Kim gaf net als Kang-in drie minuten daarvoor een voorzet vanaf de linkerkant en Gue-sung klom torenhoog boven zijn tegenstander uit om zijn tweede doelpunt van de middag binnen te koppen. Met nog een klein halfuur aan officiële speeltijd te gaan en een 2-2 stand beloofde het een spannende slotfase te worden.

Gelukkig werd het dat ook. Iñaki Williams gaf de bal in de 73e minuut aan Kudus, die de bal in laag in de lange hoek plaatste en ook hij zijn tweede treffer van de middag maakte. In de daaropvolgende minuten waren de Koreanen weer aan zet en ze kwamen opnieuw erg dicht bij een gelijkmaker. Invaller Kang-in zag zijn poging gestopt worden door doelman Lawrence Ati-Zigi. Sterspeler Heung-min Son hielp ook een grote kans om zeep.

Beide trainers brachten nog vers bloed binnen de lijnen en Zuid-Korea kwam met met een slotoffensief. Zoals we wel vaker zien op dit toernooi werd er enorm veel extra tijd bijgeteld: de Koreanen kregen tien minuten van de scheidsrechter om nog een gelijkmaker af te dwingen en daarin wisten ze veel gevaar te stichten, maar zijn ze er niet in geslaagd om te scoren. Kudus was na het laatste fluitsignaal de gevierde man met zijn twee doelpunten, die Ghana de eerste zege op dit toernooi opleverden.

Om 20:00 vanavond komen de twee groepsgenoten Portugal en Uruguay in actie.