Ajax ondanks uitpuilende ziekenboeg door in beker na overwinning bij FC Den BoschANP
Trainer Alfred Schreuder is blij dat hij weer eens gewonnen heeft met Ajax. Na vier competitieduels op rij zonder zege was zijn ploeg in het bekertoernooi wel te sterk voor FC Den Bosch (0-2). "Dat werd wel eens tijd", besefte de opvolger van Erik ten Hag.

"Na de 0-2 van Kenneth Taylor dacht ik wel dat de zege binnen was", doelde de coach op een treffer in de 52e minuut van het bekerduel. "Toen ben ik gaan wisselen. Ik wilde Francisco Conceição geen hele wedstrijd laten spelen. En Devyne Rensch had een beetje last van zijn rug."

Jorrel Hato

Schreuder bracht onder meer de 16-jarige Jorrel Hato in het veld. Hij liet zijn nieuwe doelman Gerónimo Rulli als basisspeler debuteren. "Hij was rustig aan de bal maar dat wisten we al", zei Schreuder. "Hij maakt zich ook niet druk als hij een terugspeelbal krijgt."

Schreuder verwacht dat hij zaterdag tegen FC Twente weer over Brian Brobbey kan beschikken. Steven Berghuis en Steven Bergwijn lijken bijna hersteld van een griep. Het is onduidelijk of ze na maximaal twee trainingen zaterdag kunnen voetballen. Mohammed Kudus is wel nog ziek, net als Jurriën Timber en Edson Álvarez. "Al begreep ik dat Álvarez geen koorts meer heeft", zei de trainer die zijn ploeg voor het eerst sinds 10 september geen doelpunt tegen zag krijgen.

Bierbekers

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Ajax werd een paar minuten onderbroken omdat fans van de thuisploeg bierbekers op het veld bleven gooien. Taylor daagde de supporters van FC Den Bosch ook uit na zijn doelpunt. "Hij moet dat niet doen", zei Schreuder. "Het heeft geen zin om te provoceren. Dat hebben we niet nodig."