Bills vegen de vloer aan met Jaguars, Daniels toont potentie in Cincinnati

Josh Allen had weinig last van de Jaguars defense
Josh Allen had weinig last van de Jaguars defenseBryan M. Bennett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Er staat dit seizoen voorlopig geen maat op quarterback Josh Allen. Hij leverde maandag een superprestatie tijdens de 47-10 overwinning van de Buffalo Bills op de Jacksonville Jaguars, waarmee ze hun perfecte start van het NFL-seizoen in stand hielden. De Commanders wonnen onder aanvoering van een waanzinnige Jayden Daniels in Cincinnati.

Bills quarterback Allen was in uitmuntende vorm terwijl Buffalo de Jags bedolf onder een lawine van scores in de eerste helft waardoor ze uitliepen naar een 34-3 voorsprong bij de rust. Allen gooide vier touchdowns en eindigde met 263 passing yards, terwijl Buffalo's verdediging het Jaguars quarterback Trevor Lawrence erg lastig maakte in het Highmark Stadium van de Bills.

Lawrence werd vier keer gesackt en de Bills brachten Jacksonville hun derde nederlaag van het seizoen toe, waardoor play-off-ambities nu al een lastig verhaal zijn voor het team uit Florida. Bills running back James Cook scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd met een rush van zes yards na een 10-play, 70-yard openingsdrive.

Blijdschap voor Hamlin

Nadat Jacksonville hun eerste balbezit gelijk moesten punten, keer Buffalo terug in de eindzone op hun volgende drive toen Dalton Kincaid een korte pass van Allen ving om de stand op 13-0 te brengen na een extra punt van Tyler Bass, die hij na de eerste touchdown nog miste.

Cam Little bracht Jacksonville op het bord met een 41-yard field goal vroeg in het tweede kwart, maar Allen nam daarna het heft in handen met touchdown passes op Keon Coleman, Khalil Shakir en Ty Johnson om Buffalo met 31 punten voorsprong de kleedkamer op te laten zoeken.

De grootste uitbarsting van een eenzijdige eerste helft kwam toen safety Damar Hamlin - die bijna stierf op het veld na het krijgen van een hartstilstand in een wedstrijd tegen Cincinnati vorig jaar - de eerste interceptie van zijn carrière noteerde om de drive op te zetten die leidde tot de touchdown van Shakir.

'Speciale plek'

Hamlin werd omringd door zijn Bills teamgenoten en zei dat zij een grote rol hadden gespeeld in zijn herstel vorig jaar. "Ze zijn een essentieel onderdeel van mijn comeback," zei Hamlin. “Ze waren nog blijer dan ik was met mijn eerste interceptie. Dat laat gewoon de band zien die we hier in Buffalo hebben. Het is een speciale plek.”

Aan het begin van de tweede helft was er een sprankje strijdlust van Jacksonville, met Lawrence die een 8-play, 70-yard drive in elkaar knutselde die eindigde met een 6-yard touchdown pass op Brenton Strange. Dankzij nog twee field goals van Bass breidde Buffalo de score verder uit naar 40-10 voor, voordat de late touchdown van Ray Davis vanaf drie yards de uitslag van 47-10 compleet maakte.

Recordpercentage van 91,3%

In de andere wedstrijd op maandag gingen de Cincinnati Bengals op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen, maar bleven ze vol ongeloof achter na een 38-33 thuisnederlaag tegen de Washington Commanders. Bengals quarterback Joe Burrow startte flitsend door Ja'Marr Chase te vinden voor een 41-yard touchdown om de score te openen in het eerste kwart.

Maar daarna nam Washington het over met rookie quarterback Jayden Daniels die een kalmte toonde die zijn 23 jaar verhulde om de Commanders naar een uitstekende overwinning te leiden. Daniels eindigde met twee touchdowns en 254 yards uit 21 van zijn 23 passes - een recordpercentage van 91,3% voor een rookie quarterback.

Te weinig en te laat

De Bengals, die aan het begin van het derde kwart met 15 punten achterstonden, kwamen terug tot op vijf punten nadat Burrow in het vierde kwart Chase in de end zone vond. Daniels converteerde echter feilloos een fourth down om de drive in leven te houden en vond vervolgens Terry McLaurin in de end zone voor een 27-yard touchdown om de stand op 38-26 te brengen.

Bengals running back Zack Moss verkleinde de voorsprong van Washington met nog 40 seconden te spelen in het vierde kwart, door vanaf één yard de stand op 38-33 te brengen, maar het was te weinig en te laat voor de thuisploeg.