Coachwissel bij NY Jets heeft geen overwinning tot gevolg tegen Buffalo Bills

Een knuffel van Josh Allen (L) voor Aaron Rodgers
Een knuffel van Josh Allen (L) voor Aaron RodgersELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Buffalo quarterback Josh Allen gooide twee touchdowns en rende er nog ook nog eentje binnen in een 23-20 overwinning van de Buffalo Bills op de New York Jets, waarbij het vuurwerk in de eerste helft zat.

Tyler Bass maakte een misser goed door een 22-yard field goal te scoren die de Bills op voorsprong zette met nog 3:43 te spelen en Buffalo hield stand om een einde te maken aan een dip van twee verloren wedstrijden. Het team verbeterde hun record naar 4-2 en verstevigde de grip op de AFC East-divisie. De Jets gingen naar 2-4, en staan in de divisie nu derde achter de Bills en Miami Dolphins met de 1-5 New England Patriots op de laatste plaats.

“We hebben een manier gevonden om te winnen,” vertelde Allen aan omroep ESPN. “Het werd slordig in de tweede helft, we moeten een manier vinden om meer punten op het bord te krijgen, maar het was een teamoverwinning. We pakken ze hoe we ze pakken.”

Derde nederlaag op rij

De Jets leden hun derde nederlaag op rij en hun eerste sinds ze vorige week dinsdag head coach Robert Saleh ontsloegen. Defensive coordinator Jeff Ulbrich werd aangesteld als interim coach in de reorganisatie, waarbij offensive coordinator Nathanial Hackett werd ontheven van zijn taken op het gebied van play-calling.

Maar de uitslag veranderde niet, ondanks een indrukwekkende 294 passing yards voor Rodgers met twee touchdowns en een interceptie. Rodgers sloot de eerste helft af met een spectaculaire Hail Mary die Allen Lazard binnenhaalde voor een 52-yard touchdown die de Jets op 20-17 bracht bij rust.

Gemiste kansen

Greg Zuerlein schoot een 22-yard field goal raak om de stand op 20-20 te brengen in het derde kwart. Maar Zuerlein miste ook field goal-pogingen van 32 en 43 yards. Dat waren slechts twee van de gemiste kansen van de Jets. Met minder dan twee minuten te spelen gooide Rodgers een lange pass bedoeld voor Mike Williams, maar de worp was kort en Taron Johnson - weer terug na het breken van zijn rechterarm in de seizoensopener - maakte de interceptie.

Allen en de Bills konden de klok uitlopen en de overwinning bezegelen in een wedstrijd waarin beide teams 11 straffen kregen voor een totaal van 204 yards.

Overige scores

Nadat de Jets een field goal scoorden in hun openingsdrive, antwoordden de Bills met een drive die werd afgesloten door Allen's one-yard TD run. Rodgers vond vervolgens Garrett Wilson met een five-yard scoring pass om de stand op 10-7 te brengen na één kwart, maar Allen kwam met een eight-yard TD pass naar Mack Hollins en een 12-yarder naar Dawson Knox laat in het tweede kwart om de Bills op voorsprong te zetten.