Cousins leidt Falcons met ultieme touchdown drive naar verrassende zege in Philly

London ving de beslissende touchdown
London ving de beslissende touchdownMitchell Leff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Kirk Cousins heeft dankzij een geweldige game-winning touchdown drive de Atlanta Falcons een overwinning bezorgd op bezoek bij de Philadelphia Eagles: 22-21.

Philadelphia vocht zich met hangen en wurgen naar een 21-15 voorsprong op Lincoln Financial Field via Jake Elliott's 28-yard field goal met nog 1min 39sec te gaan. Maar veteraan Atlanta quarterback Cousins - wanhopig om genoegdoening te krijgen na een rampzalig debuut voor de Falcons tijdens de eerste speelronde tegen de Pittsburgh Steelers - had andere ideeën.

Zonder time-outs nam de 36-jarige quarterback het initiatief over en leidde Atlanta in 65 seconden 70 yards het veld over om Drake London in de end zone te vinden voor de gelijkmakende score: 21-21. Nadat de Falcons 15 yards werden betraft voor het te uitbundig vieren van de touchdown, schoot Younghoe Koo een extra point van 48 yards raak om Atlanta op één punt voorsprong te zetten.

Voortbouwen

Er was nog tijd voor Philadelphia om in field goal range te komen, maar de poging van quarterback Jalen Hurts om de Eagles daar te krijgen eindigde met een interception door de voortreffelijk spelende Jessie Bates. “Ik had niet het gevoel dat ik scherp genoeg was vandaag, accuraat genoeg, dus ik moet beter worden,” zei Cousins. “Maar die laatste drive kan ons hopelijk een boost geven. Daar kunnen we op voortbouwen.

“Er is veel nieuw en het kost tijd. Ik was blij met de manier waarop we vanavond eindigden, maar er is nog zoveel om beter in te worden," voegde Cousins toe. De voormalige quarterback van Minnesota sloot zich in maart bij Atlanta aan voor een vierjarige deal van 180 miljoen dollar.

Drop van Barkley

De Eagles hadden laat in het vierde kwart de wedstrijd zo goed als kunnen beslissen. Maar running back Saquon Barkley kon een prima pass van Hurts, die de Eagles een nieuwe set of downs zou hebben gegeven met minder dan twee minuten te gaan tegen een tegenstander die geen time-outs meer had, niet klemmen.

In plaats van de klok door te laten lopen, moest Philadelphia genoegen nemen met de field goal van Elliott, waardoor Atlanta en Cousins de kans kregen om een sensationele overwinning te boeken. Eerder domineerde de beide defensies een stroeve eerste helft, waarin Philadelphia met een 7-6 voorsprong de rust inging nadat DeVonta Smith een zeven-yard pass van Hurts verzilverde voor een touchdown.

Overige scores

Atlanta's enige scores in de eerste helft kwamen tot stand via twee field goals van Koo aan weerszijden van Philadelphia's touchdown. Koo maakte zijn derde field goal van de wedstrijd vroeg in het derde kwart vanaf 34 yards om Atlanta een 9-7 voorsprong te geven.

Philadelphia reageerde echter met een 29-yard field goal van Elliott die de Eagles op een 10-9 voorsprong zette. Cousins leidde een 70-yard drive die uitmondde in een 42-yard touchdown van Darnell Mooney en Atlanta op een 15-10 voorsprong zette.

De Eagles leken het tij te keren toen Hurts vanaf één yard de end zone vond voordat Barkley's two-point conversion een 18-15 voorsprong opleverde. Elliott's field goal breidde de voorsprong van Philly uit naar zes punten, maar de bliksemsnelle late drive van Cousins deed het thuispubliek de mond snoeren.