Dallas Cowboys winnen na twee nederlagen op rij bij hun favoriete divisiegenoot

Nabers kan deze pass onmogelijk vangen
Nabers kan deze pass onmogelijk vangenLuke Hales / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De Dallas Cowboys hebben donderdag na twee nederlagen op rij een 20-15 overwinning geboekt op NFC East-rivaal New York Giants, waardoor ze na vier wedstrijden in het reguliere seizoen nu op een 2-2 record staan.

Een bezoekje aan de Giants bleek precies wat Dak Prescott en de Cowboys nodig hadden, want de quarterback leidde Dallas naar een 13e opeenvolgende overwinning op hun divisiegenoot. Prescott gooide twee touchdowns: hij vond running back Rico Dowdle voor een 15-yard screen pass die Dallas op een 7-3 voorsprong zette in het eerste kwart, waarna hij receiver CeeDee Lamb wist te bereiken voor een 55-yard catch and run TD in het tweede kwart.

Lamb, die zich deze week verontschuldigde voor zijn slechte optreden in de nederlaag van afgelopen zondag tegen Baltimore, passeerde twee verdedigers en liep zo de end zone in, waarbij hij zijn spierballen liet zien in een viering die een straf opleverde voor taunting.

Prescott was goed voor 22 uit 27 passes, Lamb had zeven catches voor 98 yards en de verdediging van de Cowboys - die drie rushing touchdowns toestonden in hun laatste twee wedstrijden en bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats stonden wat betreft toegestane rushing yards per wedstrijd - stond geen touchdown toe.

Vijf field goals

De vijf field goals van Greg Joseph waren goed voor alle scores van New York, aangezien de Giants hun vijf scoringsdrives zagen stranden op of voor de 35-yard line van de Cowboys. De verdediging van de Cowboys hield de Giants op 26 yards uit 24 carries.

Brandon Aubrey scoorde twee field goals voor Dallas, waaronder een 60-yarder in het derde kwart die de voorsprong naar 17-12 bracht. Hij voegde een 40-yard field goal toe in de vierde om de stand op 20-15 te brengen, maar miste een 51-yard-poging in de laatste minuut.

Hersenschudding Nabers

Dat gaf de Giants een laatste kans met nog 28 seconden te gaan, maar Dallas-verdediger Amani Oruwariye onderschepte een pass van Giants quarterback Daniel Jones in de laatste seconden om de wedstrijd definitief te beslissen. Jones gooide 29 uit 40 passes voor 281 yards.

New York's rookie receiver Malik Nabers ving 12 passes voor 115 yards maar viel uit met minder dan vier minuten te spelen, naar het schijnt wegens een hersenschudding. De Cowboys zagen defensive ends DeMarcus Lawrence en Micah Parsons vroegtijdig vertrekken met blessures.