Eagles en 49ers zien ongeslagen run eindigen door onwaarschijnlijke tegenstanders

Breece Hall viert de touchdown die New York op voorsprong zet
Breece Hall viert de touchdown die New York op voorsprong zetAFP
De San Francisco 49ers en Philadelphia Eagles zagen beide hun perfecte start van het NFL-seizoen zondag eindigen met verrassende nederlagen, waardoor de competitie na zes weken zonder ongeslagen team is. De Eagles verloren met 20-14 in hun allereerste nederlaag tegen de New York Jets. Philadelphia quarterback Jalen Hurts gooide drie intercepties in MetLife Stadium. De 49ers zagen een einde komen aan een 15-game regular-season winning streak, omdat Jake Moody een late 41-yard field goal poging miste in een 19-17 verlies tegen de Cleveland Browns.

De Eagles leidden met 14-9 bij rust, een voorsprong die werd teruggebracht tot twee punten na een derde kwart field goal van 38 yards door Greg Zuerlein. Maar in de vierde miste Eagles kicker Jake Elliott een 37-yard field goal en daarna gooide Hurts zijn derde interceptie van de wedstrijd, waarbij Tony Adams de bal 45 yards terugbracht naar de 8-yard lijn. De Eagles stonden toe dat Breece Hall de eindzone in rende, waardoor Philadelphia nog 1:46 had voor een game-winning touchdown.

Maar op een fourth-down die acht yards nodig had, ging Hurts diep naar DeVonta Smith en New York's Jordan Whitehead brak het spel om een enorme overwinning te verzekeren voor de Jets, die naar 3-3 gingen zonder de geblesseerde ster quarterback Aaron Rodgers nota bene.

"Het is enorm, het is een grote overwinning voor ons. Dit is een ongelooflijk team," zei Jets quarterback Zach Wilson, die 186 yards gooide zonder intercepties. "We hadden die overwinning nodig. Iedereen bleef vechten... iedereen vocht over de hele linie. Er zit geen opgeven in dit team."

49ers verliezen

De klap van de nipte nederlaag tegen de Browns, de eerste als NFL starter voor quarterback Brock Purdy, was nog zwaarder voor de 49ers, met running backs Christian McCaffrey en Deebo Samuel die allebei de wedstrijd verlieten met blessures. Na vijf overwinningen op rij, waaronder de 42-10 afstraffing van de Dallas Cowboys vorige week, waren de 'Niners sterk favoriet tegen een Browns-team met slechts één overwinning.

McCaffrey scoorde na een 13-yard pass van Purdy om San Francisco op voorsprong te zetten in het eerste kwart en een 25-yard field goal van Moody maakte er 10-0 van. Maar de Browns vochten terug, met een 16-yard touchdown run van Kareem Hunt en namen de leiding na twee field goals in het derde kwart door Dustin Hopkins.

De 49ers herstelden hun voorsprong vroeg in de vierde met een eight-yard touchdown rush van Jordan Mason voordat twee field goals van Hopkins de Browns hun nipte voorsprong gaven. Maar met nog negen seconden te spelen miste Moody een kans om de wedstrijd te winnen met een kick van 41 yards.

"Het is altijd moeilijk om die laatste kick te missen, maar het gebeurt", zei 49ers coach Kyle Shanahan. "Zij speelden vandaag beter dan wij. We maakten aanvallend veel te veel fouten."

Bills beleven déjà vu

De Buffalo Bills versloegen de New York Giants met 14-9, maar de Bills kenden een angstig moment toen running back Damien Harris een nekblessure opliep en in een ambulance van het veld werd gehaald nadat hij lelijk was geraakt in het tweede kwart. De Bills kondigden aan dat Harris beweging in zijn armen en benen had en naar een ziekenhuis werd gebracht voor medisch onderzoek.

Damien Harris wordt de ambulance ingetild terwijl teamgenoten toekijken
Damien Harris wordt de ambulance ingetild terwijl teamgenoten toekijkenAFP

De blessure deed velen terugdenken aan januari toen Bills verdediger Damar Hamlin een hartstilstand kreeg toen hij geraakt werd tijdens een wedstrijd. Zijn hartslag herstelde op het veld en hij werd afgevoerd in een ambulance, maar herstelde volledig en speelde eerder deze maand voor de Bills.

Andere velden

In Miami was Tua Tagovailoa goed voor drie touchdowns en 262 yards. De Miami Dolphins toonden opnieuw de kracht van hun offense, waardoor ze op 5-1 kwamen met een 42-21 overwinning op het puntloze Carolina Panthers. De Panthers openden met een 14-0 voorsprong voordat de Dolphins zichzelf aanzetten. Tyreek Hill had 163 yards receiving, waaronder een 41-yard touchdown catch om de Dolphins op een 21-14 voorsprong te zetten. Raheem Mostert rende er vervolgens twee in voor Miami voordat een aantal late touchdowns de Dolphins de overwinning bezorgden.

Miami's Raheem Mostert en Tua Tagovailoa vieren de overwinning op de Panthers
Miami's Raheem Mostert en Tua Tagovailoa vieren de overwinning op de PanthersAFP

Washington Commanders quarterback Sam Howell gooide drie touchdown passes in een 24-16 overwinning op de Atlanta Falcons, waardoor de Commanders nu 3-3 staan.

Jared Goff voltooide 30-uit-44 passes voor 353 yards en twee touchdowns en de Detroit Lions overklasten de Tampa Bay Buccaneers met 20-6 in een wedstrijd tussen divisieleiders, waardoor de Lions naar 5-1 gingen.