Eagles verslaan Packers met 34-29 in eerste NFL-wedstrijd ooit in Zuid-Amerika

Saquon Barkley in actie
Saquon Barkley in actieProfimedia
De Philadelphia Eagles hebben vrijdagnacht de Green Bay Packers met 34-29 verslagen. Dat gebeurde in wat voor beide teams de eerste wedstrijd van het seizoen was en in Brazilië voor de eerste NFL-wedstrijd ooit in Zuid-Amerika. Het was tevens de eerste wedstrijd tijdens de eerste speelronde op vrijdag sinds 1970. Dit seizoen zijn er nog vier wedstrijd buiten Amerika: drie in Londen, één in München. Bij de Eagles was Saquon Barkley de grote man met drie touchdowns.

Barkley, die zich in maart bij de Eagles aansloot na zes seizoenen bij rivaal en divisiegenoot New York Giants, rende 24 keer voor 109 yards en twee touchdowns en ving twee passes voor 23 yards en een touchdown in één van zijn beste wedstrijden ooit.

“Het was echt belangrijk voor me om me weer te laten zien,” zei Barkley. “Ik had gewoon die eerste tackle nodig om weer op gang te komen.” Barkley voegde zich bij Terrell Owens als de enige spelers met drie touchdowns in hun debuut voor de Eagles.

Philadelphia Eagles 34-29 Green Bay Packers
Philadelphia Eagles 34-29 Green Bay PackersFlashshare

'Love Hurts'

De wedstrijd die 'Love Hurts' als bijnaam kreeg, verwijzend naar Green Bay quarterback Jordan Love en Eagles quarterback Jalen Hurts was een spektakelstuk met veel mooie scores. De wedstrijd werd gespeeld in Sao Paulo's Neo Quimica Arena.

Hurts noteerde 20/34 passes voor 278 yards met twee touchdowns en twee intercepties, terwijl Love de helft van zijn 34 passes voltooide voor 260 yards met twee touchdown passes en een interceptie voordat hij aan het einde van de wedstrijd een enkelblessure opliep.

“Het was een goede wedstrijd, het ging heen en weer,” zei Eagles-ontvanger A.J. Brown. "Er gingen veel dingen mis omdat het de eerste wedstrijd is, maar we hebben aanpassingen doorgevoerd en maakten daarna wel onze plays." Hurts verloor een fumble en werd onderschept tijdens de eerste twee drives van de Eagles, maar Green Bay kwam niet verder dan zes punten uit twee field goals.

Hurts gooide vroeg in het derde kwart een 67-yard touchdown pass op Brown waardoor Philadelphia op een 24-19 voorsprong kwam.

Blessure Love

Twee overtredingen op de third-down van de Eagles hielpen Green Bay vervolgens tijdens een scoring drive over 70 yards. Love gooide een 2-yard touchdown pass op Christian Watson en de Packers heroverden de leiding met 26-24.

Het lukte de Packers daarna niet het momentum voort te zetten. Love gooide een interceptie en Philly profiteerde snel en kwam op een 31-26 voorsprong, al kroop Green Bay met nog 7:52 te spelen wel weer dichterbij dankzij een rake field goal van Brayden Narveson.

Hurts en Barkley werkten vervolgens fantatisch samen door in meer dan zeven minuten de Eagles in 16 plays over het veld te leiden. De drie punten uit de field goal van Jake Elliott waren niet alleen de genadeklap, maar met name het melken van de klok was grote winst voor de Eagles.

Love gooide in de 27 secondes die resteerden nog wel een 33-yard pass op Jayden Reed om daarmee op de helft van de Eagles te komen, maar raakte bij de volgende play geblesseerd aan zijn linkerenkel en Malik Willis werd twee plays later gesacked waarmee de wedstrijd ten einde kwam.

Gemiste kansen

Gevraagd naar de ernst van Love's blessure, antwoordde Packers coach Matt LaFleur: “Ik weet het niet.” LaFleur was er zeker van dat gemiste scoringskansen, zoals gestopt worden voor drie korte field goals in plaats van het scoren van touchdowns, het verlies hadden veroorzaakt.

"Ik heb iedereen uitgedaagd. We moeten hiervan leren,” zei LaFleur. "Er waren veel kansen die we niet benutten als je dat doet, word je verslagen."

De Eagles waren ook niet blij met de gemiste kansen, zelfs Devonte Smith, die zeven catches had voor 84 yards.

“We schoten onszelf in de voet, maar we gaven niet op," zei hij. "Je hebt dit soort slordige wedstrijden, maar het gaat erom hoe je erop reageert."