Kansas City Chiefs vechten zich langs New Orleans Saints en blijven ongeslagen

Patrick Mahomes in actie tegen de Saints
Patrick Mahomes in actie tegen de SaintsDavid Eulitt / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De Kansas City Chiefs hebben vooralsnog geen gevolgen gekend van het heersende blessureleed en hun ongeslagen start van het seizoen voortgezet met een strijdlustige 26-13 overwinning op de New Orleans Saints op maandag.

De regerend Super Bowl-kampioen, wiens aanval is verstoord door blessures van running backs Isiah Pacheco en receiver Rashee Rice, was desondanks te sterk voor de Saints in Arrowhead Stadium. Chiefs quarterback Patrick Mahomes leidde de Kansas City aanval uitstekend en eindigde met 331 passing yards met 28-uit-39 completions. De punten van de Chiefs kwamen van rushing touchdowns van Kareem Hunt en Xavier Worthy, terwijl kicker Harrison Butker vier field goals maakte voor de thuisploeg. Hunt eindigde met 102 rushing yards terwijl Juju Smith-Schuster een geweldige avond had met 130 receiving yards uit zeven receptions.

De Chiefs verbeterden naar 5-0 met de overwinning en vergrootten hun voorsprong aan de top van de AFC West, waar de Denver Broncos een verre tweede plaats innemen met een 3-2 record. De Saints zakten naar 2-3 en kregen ook te maken met een blessure toen quarterback Derek Carr in het vierde kwart geraakt werd waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Butker field goal

Kansas City nam al vroeg een 10-0 voorsprong na een vijf-yard touchdown van Hunt en een 26-yard field goal van Butker aan het begin van het tweede kwart. New Orleans had kort daarna eindelijk een scoringsdrive in elkaar gezet toen Carr Rashid Shaheed bereikte met een 43-yard touchdown pass halverwege het tweede kwart. Het extra punt verkleinde de voorsprong naar 10-7, maar Kansas City hield het scorebord aan de gang op de volgende drive met weer een Butker field goal.

De 15-speler drive bevatte nog een hoogtepunt-waardig moment, met tight end Travis Kelce die een brutale zijwaartse pass gaf aan Samaje Perine om een 3rd & 21 om te zetten in een short yardage fourth down, tot groot genoegen van Kelce's popster vriendin Taylor Swift die toekeek vanaf de VIP-stoelen. Toen New Orleans in hun volgende balbezit puntte, zorgde Kansas City ervoor dat ze met negen punten voorsprong de rust in zouden gaan, nadat nog een field goal van Butker de stand op 16-7 had gebracht.

Na een puntloos derde kwart kwamen de Saints tot op drie punten nadat Carr Foster Moreau vond met een six-yard touchdown pass aan het begin van het vierde kwart. De Chiefs heroverden echter hun controle met Worthy die vanaf drie yards over rushde om Kansas City op 23-13 te zetten voordat een andere Butker field goal de voorsprong uitbreidde naar 13 punten met nog iets meer dan drie minuten te spelen.