KhaDarel Hodge bezorgt Atlanta Falcons opnieuw nipte overwinning op divisiegenoot

KhaDarel Hodge wordt de lucht in getild na zijn winnende touchdown
KhaDarel Hodge wordt de lucht in getild na zijn winnende touchdownČTK / AP / Danny Karnik / Profimedia
Atlanta quarterback Kirk Cousins voltooide een geweldige avond met een touchdown pass op KhaDarel Hodge in overtime om zo de Falcons een 36-30 overwinning te bezorgen op de Tampa Bay Buccaneers.

Cousins voltooide 42 van zijn 58 passpogingen voor 509 yards, vier touchdowns en één interception. De Falcons boekten daarmee opnieuw een nipte overwinning op een rivaal uit hun divisie, nadat ze zondag de New Orleans Saints aan de kant schoven.  Cousins, 36 jaar, brak het Falcons single-game passing record van 503 yards van Matt Ryan, gevestigd in 2016.

Atlanta's Younghoe Koo scoorde een 52-yard field goal om de wedstrijd op 30-30 te brengen terwijl de reguliere speeltijd verstreek en dwong overtime af na een onstuimig vierde kwart met een dropped pass, een geblokt field goal en een interceptie op Cousins.

Kansen benutten en missen

De Falcons wonnen de toss voor het eerste balbezit in overtime en Cousins loodste het team in vier plays voor 70 yards. Hij bereikte Drake London met een 18-yard pass en een first down, maar London raakte wel geblesseerd en verliet de wedstrijd, zodat Cousins overging op Hodge, die een scherp gegooide bal ving en voor een 45-yard TD sprintte om de wedstrijd te beslissen.

"Ik weet echt niet wat ik moet zeggen," zei Hodge, die vooral in special teams speelt. “Het is een spel van kansen en ik zorgde ervoor dat ik die benutte.” Over kansen gesproken... De Buccaneers hadden er genoeg om de wedstrijd te beslissen. Atlanta wist echter een fumble te forceren om een Bucs drive te stoppen met minder dan vier minuten te gaan.

Vijf extra yards

De Falcons misten ook enkele kansen. Receiver Darnell Mooney liet een pass vallen die hen een first down zou hebben opgeleverd en een 54-yard field goal-poging van Koo werd geblokt. Met nog 1:52 te gaan in het vierde kwart werd een pass van Cousins, bedoeld voor Mooney, onderschept, maar de Bucs werden gedwongen tot een punt en de Falcons kregen nog een laatste kans om gelijk te maken.

Koo deed het, zelfs nadat een delay of game penalty betekende dat zijn gelijkmakende kick vijf extra yards moest afleggen. Cousins, die in maart een vierjarig contract van 180 miljoen dollar tekende bij de Falcons, vond in totaal zeven verschillende receivers.

'Karakter getoond'

London ving 12 passes voor 154 yards en een touchdown en Mooney had negen catches voor 105 yards en twee TD's. Buccaneers quarterback Baker Mayfield voltooide 19 van zijn 24 passes voor 180 yards en drie touchdowns en de Bucs leidden met 24-17 bij rust.

"We kunnen hierop voortbouwen," zei Cousins na de overwinning die hen naar een 3-2 record bracht, waarmee ze samen met de Bucs bovenaan staan in de NFC South. “We hebben vanavond veel karakter getoond.”