Lions dienen Seahawks eerste nederlaag toe met dank aan foutloze Jared Goff

Goff in actie tegen de Seahawks
Goff in actie tegen de SeahawksGregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De Detroit Lions hebben de Seattle Seahawks maandag op de eerste nederlaag van het NFL-seizoen getrakteerd met een nadrukkelijke 42-29 overwinning in Motor City.

Lions quarterback Jared Goff produceerde een daverend optreden, hij gooide twee touchdowns en eindigde met 292 passing yards uit een perfecte 18-uit-18 completions. Hij was ook betrokken bij een van de hoogtepunten van de wedstrijd, een slimme truc waarbij hij een loft-pass van Detroit-receiver Amon-Ra St. Brown ving voor een touchdown in het derde kwart. Goff gaf na afloop in gesprek met ESPN toe dat hij zich er niet van bewust was dat hij 18 van de 18 passes had gegooid. “Het is goed als de bal de grond niet raakt. Ik wist het niet zeker. Ik probeerde me te herinneren of ik incomplete passes had. Ik wist het niet zeker, maar ik wist dat ik een kans had.”

De Lions kenden een zinderende start en namen een 21-7 voorsprong bij rust dankzij touchdowns van running back David Montgomery en scores van Jahymr Gibbs, maar Seattle kwam in het derde kwart tot een rally om tot op één score van de Lions te komen. Seahawks quarterback Geno Smith vond A.J. Barner voor een negen-yard completion om de stand op 21-14 te brengen voordat Goff en St. Brown combineerden voor Detroits vierde touchdown van de avond.

Detroit Lions 42-29 Seattle Seahawks
Detroit Lions 42-29 Seattle SeahawksFlashshare

Een andere touchdown van Seattle - Kenneth Walker rushte vanaf één yard - gaf de Seahawks hoop met de stand op 28-20. Toch bleef de aanval van Detroit in staat om gaten te slaan in de verdediging van Seattle en Goff vond Jameson Williams voor een 70-yard touchdown, waardoor het 35-20 werd in het laatste kwart. Walker snelde naar zijn tweede score van de avond om Seattle's hoop op 35-27 in leven te houden, maar weer een gecontroleerde Detroit touchdown drive maakte de wedstrijd definitief af, met Goff die het team 80 yards het veld opjoeg voordat hij St. Brown vond in de end zone.

De Lions verbeterden naar 3-1 met de overwinning en blijven tweede in de NFC North achter het ongeslagen Minnesota (4-0). Seattle zakte naar 3-1 maar blijft de leiding houden in de NFC West.

Titans boeken eerste overwinning

In de andere wedstrijd van maandag overrompelden de Tennessee Titans de Miami Dolphins met 31-12 om hun eerste overwinning van het seizoen te behalen. Nick Folk maakte vijf field goals, en twee touchdowns van Tyjae Spears en Tony Pollard bezegelden de overwinning tegen een zwakke line-up van de Dolphins.

De Dolphins, die het zonder de geblesseerde quarterback Tua Tagovailoa moeten stellen, zakten door de nederlaag in het Hard Rock Stadium naar 1-3. Tagovailoa's back-up quarterback, Tyler Huntley, had een miserabele avond met slechts 96 yards en 14 completions.