Lions vinden winnende vorm terug met zege op Raiders met hoofdrol voor rookie

Jahmyr Gibbs scoort zijn eerste touchdown op Ford Field
Jahmyr Gibbs scoort zijn eerste touchdown op Ford FieldAFP
De Detroit Lions hebben maandag met een klinische allround wedstrijd de Las Vegas Raiders met 26-14 verslagen. Lions quarterback Jared Goff gooide één touchdown en eindigde met 272 passing yards, terwijl rookie running back Jahmyr Gibbs ook opviel met zijn eerste touchdown op Ford Field.

Gibbs, 21 jaar, verzamelde 152 rushing yards met 26 carries. Detroit keerde terug naar vorm na de 38-6 nederlaag van vorige week in Baltimore. Door de overwinning stijgt Detroit naar 6-2 en verstevigen ze hun greep op de NFC North divisie, die ze leiden boven Minnesota (4-4).

De Lions kwamen traag op gang en moesten genoegen nemen met drie field goals op rij van Riley Patterson om vroeg in het tweede kwart een 9-0 voorsprong te nemen. De Raiders kwamen terug in de wedstrijd in de slotminuten van de eerste helft toen Josh Jacobs na een 10-play 75-yard drive drie yards rushte voor een touchdown. Maar Detroit reageerde onmiddellijk, met Goff die rookie tight end Sam LaPorta vond voor een 18-yard touchdown met nog 27 seconden te gaan in het tweede kwart om de stand op 16-7 te brengen bij de rust.

De Lions werden vroeg in het derde kwart teruggeslagen toen Goff alleen maar verbijsterd kon toekijken hoe Marcus Peters, voormalig teamgenoot bij de Los Angeles Rams, zijn pass afpikte en 75 yards de end zone in rende. Daardoor werd het 16-14, maar Gibbs nam het daarna over en produceerde een schitterende 27-yard rushing touchdown, waardoor Detroit met 23-14 voorstond nadat Patterson het extra punt had getrapt. Patterson schoot vervolgens een 52-yard field goal -- zijn vierde van de avond -- om de score compleet te maken.