MNF: Cowboys herstellen zich onder leiding van Prescott en Aubrey van zware nederlaag

Prescott (#4) zoekt de juiste pass in het eerste kwart tegen de Chargers
Prescott (#4) zoekt de juiste pass in het eerste kwart tegen de ChargersAFP
Dak Prescott gooide voor een touchdown en liep er tevens eentje binnen voor de Dallas Cowboys, die na de zware nederlaag tegen San Francisco veerkracht toonden en afrekenden met de Los Angeles Chargers. Het werd 20-17.

Dallas-quarterback Prescott had het ontzettend zwaar tegen de verdediging van de Chargers en werd vijf keer gesacked terwijl Los Angeles op jacht was naar nog maar de derde overwinning van het seizoen. Na een muffed punt konden de Chargers in het vierde kwart op 17-17 komen, maar Prescott bleef kalm en leidde zijn ploeg tijdens een 15-play, 54-yard drive om de winnende field goal voor te bereiden. Met nog iets meer dan twee minuten speeltijd zorgde Brandon Aubrey voor de overwinning.

Dallas Cowboys - Los Angeles Chargers
Dallas Cowboys - Los Angeles ChargersNFL

Aubrey, een 28-jarige rookie, die een veelbelovende voetbalcarrière opgaf om in de NFL te spelen, maakte zijn 16e succesvolle field goal van het seizoen uit evenveel pogingen. De Chargers hadden nog één drive om de wedstrijd te redden, maar zonder overgebleven time-outs had quarterback Justin Herbert geen ruimte voor fouten. Herbert werd gesacked op de second down en op de derde down werd de bal onderschept door Dallas-verdediger Stephon Gilmore, hetgeen dat effectief leidde tot einde wedstrijd.

De Chargers kwamen in het eerste kwart nog aan de leiding door een close-range touchdown van Keenan Allen. Prescott legde 18 yard af naar de endzone om de score gelijk te zetten. Aubrey zorgde met een field goal voor 10-7 voor Dallas, maar na de onderbreking was het Cameron Dicker die vanaf 43 yard de stand weer gelijk zette. Brandon Cooks ontving een pass van 2 yards van Prescott om Dallas op 17-10 te zetten. De Chargers bleven in leven nadat een verprutste punt de gelijkmaker van Gerald Everett mogelijk maakte. De Californische hoop vervloog echter door Aubrey's tweede field goal en de interceptie van Herbert.

Dallas, dat geacht wordt mee te doen voor de Super Bowl, werd vorige week met 42-10 op haar plaats gezet door San Francisco. De Cowboys keren echter met een 4-2 record terug naar Texas en zijn aankomende week vrij in de NFC East.