MNF: Titans en Giants zorgen voor verrassingen op de maandagavond

Will Levis leidde zijn ploeg in de slotfase naar de overwinning
Will Levis leidde zijn ploeg in de slotfase naar de overwinningProfimedia
De Tennessee Titans hebben voor een geweldige stunt gezorgd door een spectaculaire 28-27 zege te boeken op bezoek bij de Miami Dolphins.

De Titans boekten hun eerste uitzege van het seizoen, maar makkelijk ging dat zeker niet. In het vierde kwart leek het helemaal mis te gaan voor Tennessee. Met nog vier minuten en 34 seconden op de klok keek het, nadat het twee touchdowns had weggegeven, tegen een 27-13 achterstand aan.

Titans @ Dolphins
Titans @ DolphinsNFL

Maar rookie quarterback Will Levis van de Titans had het perfecte antwoord en leidde zijn ploeg met twee touchdown-drives naar de overwinning. Levis wist met een pass over drie yards DeAndre Hopkins te vinden voor een succesvolle drive van 75 yards en maakte zelf de conversie.

Tennessee dwong Miami om te punten en daardoor kreeg Levis nog een mogelijkheid om een drive op te zetten. Running back Derrick Henry profiteerde vanaf drie yards en schonk zijn team de voorsprong. Er was nog tijd voor Miami om iets terug te doen via een field goal, maar de verdediging van de Titans ving Tua Tagovailoa op en het balverlies van de Dolphins betekende einde wedstrijd.

“We hebben onze ware aard nu laten zien,” liet Levis weten tegenover ESPN. “We hebben dalen gekend, maar we hebben een speciale groep. Ik ben heel blij dat we een overwinning hebben kunnen afdwingen.”

De Titans blijven laatste in de AFC South met een balans van 5-8 en een ticket voor de play-offs is bijna ondenkbaar.

Dure nederlaag

Voor Miami zou het weleens een hele dure nederlaag kunnen blijken. Bij winst had het gelijk kunnen komen met de Baltimore Ravens, dat de beste balans (10-3) heeft in de AFC. In plaats daarvan staat het nu op 9-4 en staan de Ravens op poleposition voor de eerste plaats en het thuisvoordeel in de play-offs.

Een nederlaag voor Miami tegen Tennessee was haast ondenkbaar nadat de Titans het in het vierde kwart eerst nog helemaal weggaven. Een verspeelde punt reception gaf de Dolphins balbezit in de red zone en Raheem Mostert maakte er met een go-ahead touchdown 20-13 van.

Levis gooide bij het eerstvolgende balbezit de bal weg en Miami kwam weer aan de bal en maakte via Mostert wederom een touchdown voor 27-13. De Titans draaiden de wedstrijd volledig en ze kregen het thuispubliek in Miami stil.

Packers @ Giants
Packers @ GiantsNFL

In de andere wedstrijd op maandag was het ook spannend. De laagvliegers van de New York Giants verrasten de Green Bay Packers met 24-22. Giants-kicker Randy Bullock maakte met de laatste kick van de wedstrijd een field goal van 37 yards en bracht New York (5-8) de overwinning.