NFL op zondag: Buccaneers winnen ruim, overal thrillers op drukke zondag

C.J. Stroud was opnieuw de held van Houston.
C.J. Stroud was opnieuw de held van Houston.Jack Gorman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Speelronde 4 van de NFL heeft in de vroege wedstrijden weer veel spektakel opgeleverd. Zo werden in Houston, Indianapolis, New Jersey, Green Bay én Atlanta ware thrillers afgewerkt, terwijl de Buccaneers de Eagles een lesje leerden in Tampa Bay. Flashscore neemt je mee voor een rondje langs de Amerikaanse velden.

Minnesota Vikings (4-0) @ Green Bay Packers (2-2): 31-28

Voor de vierde week op rij hebben de Minnesota Vikings gewonnen met Sam Darnold als quarterback. De Vikings, wiens offense én defense dit jaar angst inboezemen bij tegenstanders, begonnen stormachtig aan de wedstrijd met touchdowns voor Jordan Addison en Josh Oliver in het eerste kwart. In het tweede kwart kwamen daar nog eens touchdowns voor Justin Jefferson en opnieuw Addison bij voor een vlugge 28-0 voorsprong in het hol van de leeuw.

De Packers, bij wie QB Jordan Love terugkeerde na een blessure, lieten het hier echter niet bij: Jayden Reed zette de Packers' eerst zeven punten op het bord voor de thee. Dontayvion Wicks en Tucker Kraft scoorden twee snelle touchdowns in het vierde kwart na een fumble van Sam Darnold. Love's twee intercepties en Brayden Narveson's twee gemiste field goals kostten de Packers uiteindelijk de wedstrijd, want na een late touchdown van Dontayvion Wicks lukte het de Packers niet een onside kick te verzilveren.

Pittsburgh Steelers (3-1) @ Indianapolis Colts (2-2): 24-27

Het is de Indianapolis Colts gelukt om Pittsburgh de eerste nederlaag toe te dienen. De Steelers, die het nog altijd zonder QB Russell Wilson moeten stellen, verloren met 24-27 in Lucas Oil Stadium. QB Anthony Richardson opende de wedstrijd goed, maar raakte al gauw geblesseerd aan zijn heup, waardoor 'good old' Joe Flacco de leiding kreeg over de Colts.

Binnen 18 minuten kwamen de COlts al op een 0-18 voorsprong dankzij touchdowns van Jonathan Taylor en Josh Downs en een field goal van de betrouwbare Matt Gay. Tot het vierde kwart hadden de Steelers nog weinig in te brengen met enkel een field goal van Chris Boswell en een touchdown van Justin Fields als wapenfeiten. Drew Ogletree zette de Colts op 10-24 aan het begin van het vierde kwart, waarna Justin Fields het alsnog spannend maakte met een touchdown voor een 17-24 tussenstand. Pat Freiermuth deed nog wat namens de Steelers, maar zijn touchdown kwam te laat en Pittsburgh moest de eerste nederlaag van het seizoen slikken door Joe Flacco.

Jacksonville Jaguars (0-4) @ Houston Texans (3-1): 20-24

Met 16 seconden op de klok hebben de Houston Texans opnieuw weten te winnen van de Jaguars. Na een zwaarbevochten duel dirigeerde C.J. Stroud 'zijn' Texans weer het veld over, veelal met Nico Collins als doelwit, en wisten de Texans de zege uit het vuur te slepen en de Jaguars nog verder de problemen in te werken: 20-24.

De twee teams bleven bij elkaar in de buurt in de eerste helft en wisselden touchdowns uit in het eerste kwart met Brian Thomas Jr. als scorer voor Jacksonville en Stefon Diggs voor de Texans. Nico Collins' touchdown aan het begin van het tweede kwart maakte het verschil in de rust, toen de stand op 13-17 stond. Na rust drongen de Jaguars echter weer aan en zette Brenton Strange zijn ploeg weer op voorsprong. Pas op de valreep lukte het Stroud en Collins, die ook na vandaag de meeste receiving yards in de NFL heeft, de wedstrijd te winnen.

Philadelphia Eagles (2-2) @ Tampa Bay Buccaneers (3-1): 16-33

Aan de hand van een uitmuntende Baker Mayfield (347 passing yards, 2 passing touchdowns, 2 rushing touchdowns) hebben de Buccaneers Florida een broodnodige motivationele boost gegeven. Nadat storm Helene veel schade aanrichtte in de staat, waren het de Buccaneers die Floridians weer wat gaven om te juichen met hun dominante 16-33 zege op de Eagles.

Mike Evans, Trey Palmer en Mayfield waren met hun touchdowns beslissend in de eerste helft, die Tampa Bay afsloot met een 7-24 voorsprong. Na rust leek het nog even spannend te kunnen worden, vooral door een tweepuntsconversie die door Philadelphia werd onderschept en omgezet tot twee punten voor de Eagles, maar behielden de Buccaneers de controle over de wedstrijd.

New Orleans Saints (2-2) @ Atlanta Falcons (2-2): 24-26

De twee teams die voorafgaand aan de wedstrijd precies in evenwicht waren met elk 55 overwinningen in hun 110 ontmoetingen vochten een klassieker uit in Atlanta, Georgia. Met nog een halve minuut te gaan dacht New Orleans de derde zege in de tas te hebben, maar de Falcons vochten dapper terug en wisten met twee seconden te gaan de wedstrijd te beslissen via Younghoe Koo: 24-26.

Khadarel Hodge zorgde voor een zeldzaam moment in het prille begin van de wedstrijd: de Saints' Rashid Shaheed verkeek zich op een punt van Bradley Pinion en liet de bal uit zijn handen glippen, wat Hodge de kans gaf op een zeldzame 'muffed punt recovery touchdown' en deze kans verzilverde. De teams vochten de wedstrijd fel uit, waaronder via Taysom Hill die twee touchdowns noteerde in het tweede kwart.

Troy Andersen zorgde in de eerste helft voor wederom een hoogtepunt met zijn 47-yard 'pick-six' en voor de 14-17 voorsprong in de rust voor Atlanta. Na rust volgden drie field goals en stonden de Falcons voor met enkele minuten te gaan. Alvin Kamara zette de Saints echter weer op voorsprong met slechts een minuut resterend op de klok. De Falcons hadden zonder timeouts een klein wonder nodig om over het veld te marcheren en werden even tegengewerkt door de eigen O-line middels een penalty, maar kregen kicker Younghoe Koo zo ver om zijn recordafstand voor een field goal te verbeteren: Koo trapte de bal van 58 yards door de palen voor een persoonlijk record en een spectaculaire zege voor Atlanta.

Los Angeles Rams (1-3) @ Chicago Bears (2-2): 18-24

Even leken de Rams de wind weer in de rug te hebben na hun zinderende zege op de 49ers, maar tegen Chicago werden de zwakke plekken van Sean McVay's ploeg weer pijnlijk blootgesteld. De Rams gingen met 18-24 onderuit op Soldier Field en gunden Caleb Williams zo zijn tweede thuiszege als QB1 van de Bears.

Zonder veel schade aan te richten bleven de Bears in de buurt van de Rams, die enkel field goals wisten te scoren in de eerste helft. Een fumble van QB Matthew Stafford bracht de Bears in stelling hun eerste touchdown van de dag te scoren en dit deden ze middels RB Roschon Johnson. Een verre field goal van Joshua Karty bracht de Rams na rust nog even dichtbij en de ploegen ontliepen elkaar na touchdowns van D.J. Moore en Kyren Williams nauwlijks, maar geklungel bij de Rams gaf D'Andre Swift de kans om zijn eerste explosieve touchdown in dienst van de Bears te noteren.

Matthew Stafford kreeg de bal nog om iets van een resultaat te forceren met een minuut te gaan, maar werd direct onderschept door Jaquan Brisker en wist de Rams niet van een derde nederlaag te onthouden.

Denver Broncos (2-2) @ New York Jets (2-2): 10-9

Een regenachtig MetLife Stadium was het decor voor de laagstscorende wedstrijd van de dag. Een slordig foutenfestijn bracht Denver na zestig lange minuten de tweede zege van het seizoen: 10-9.

De bizarre statistiek voor rookie QB Bo Nix, die de rust in ging met -7 passing yards uit 7/15 passing, bleek een teken aan de wand voor de Broncos, die geen grote 'play' wisten te forceren tegen Aaron Rodgers' Jets. Rodgers, die zelf lang ineffectief bleef en eindigde met 225 passing yards en geen touchdowns, zag Nix in het derde kwart zijn eerste NFL-touchdown gooien naar Courtland Sutton, die de Broncos op een 7-6 voorsprong zette. Greg Zuerlein en Will Lutz kregen allebei nog gigantische kansen om de wedstrijd te winnen voor hun respectievelijke teams, maar wisten allebei niet raak te trappen van precies 50 yards.