Rams verrassen 49ers, Ravens geven zege bijna weg in Dallas, Chiefs blijven winnen

De Rams wonnen met 27-24 van de 49ers
De Rams wonnen met 27-24 van de 49ersKEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
NFC-kampioen San Francisco 49ers (1-2) heeft zondag een voorsprong van 14 punten laten glippen en werd met 27-24 verslagen door divisiegenoot Los Angeles Rams (1-2). De Dallas Cowboys (1-2) verloren voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd. De Baltimore Ravens (1-2) waren nipt te sterk in AT&T Stadium.

De Rams realiseerden een indrukwekkende comeback in het vierde kwart om de 49ers hun tweede nederlaag van het seizoen te bezorgen. Een 37-yard field goal van Joshua Karty met nog twee seconden te gaan bezegelde de overwinning. Ondertussen hielden de problemen van de Cowboys aan. Het team uit Texas verloor met 28-25 van de Baltimore Ravens, waardoor ze ondanks een late comeback-poging op 1-2 kwamen.

Rood gekleurd SoFi

De 'Niners', aangemoedigd en gesteund door een enorme supportersschare in het SoFi Stadium in Los Angeles, schoten uit de startblokken met twee touchdowns in het openingskwart - allebei van quarterback Brock Purdy naar receiver Jauan Jennings, die een sterke wedstrijd speelde.

De Rams bleven in de buurt dankzij een 15-yard touchdown pass van Matthew Stafford naar Kyren Williams, maar Purdy vond Jennings opnieuw met een 31-yard pass halverwege het derde kwart om de stand op 21-7 te brengen. Toen begonnen de Rams aan hun comeback met een 3-yard rushing score van Williams.

Pass interference penalty

Nog steeds met een achterstand van 10 punten met nog 6:15 te spelen in de wedstrijd, verkleinde een field goal van Karty de achterstand voordat Stafford een 50-yard pass gooide naar Tutu Atwell en Williams vanaf 4 yards naar binnen rende om de stand gelijk te trekken.

Ronnie Bell slaagde er met nog iets meer dan een minuut te spelen niet in om een lange pass van Purdy te vangen waardoor San Francisco in field goal range zou zijn gekomen. De fouten stapelden zich op en de Rams werden geholpen door een 25-yard pass interference penalty tegen De'Vondre Campbell waardoor Karty een 37-yard field goal voor de overwinning raak schoot.

Eerste zege voor Baltimore

In Dallas rende Derrick Henry twee touchdowns binnen en noteerde Baltimore quarterback Lamar Jackson een passing en rushing score waarmee de Ravens met een 28-6 voorsprong het vierde kwart ingingen.

Quarterback Dak Prescott van Dallas scoorde met een quarterback sneak aan het begin van het vierde kwart en gooide daarna nog twee touchdowns, maar de late opleving van de Cowboys was net niet genoeg voor een spectaculaire zege.

Chiefs blijven winnen

Regerend Super Bowl-kampioen Kansas City staat op drie overwinningen uit drie duels dankzij een zwaarbevochten 22-17 overwinning op bezoek bij de Atlanta Falcons.

De thuisploeg leidde halverwege het tweede kwart met 14-7, maar door drie field goals van Harrison Butker en een 13-yard touchdown pass van Patrick Mahomes op JuJu Smith-Schuster gingen de Chiefs met een voorsprong van 10 punten het laatste kwart in.

D#

De verdediging van de Chiefs deed het vervolgens uitstekend door Atlanta te beperken tot een field goal in het vierde kwart, waarbij Nick Bolton een cruciale tackle maakte om Bijan Robinson een first down te ontzeggen op de laatste drive van de Falcons

Rashee Rice was voor Kansas City goed voor 110 yards uit 12 receptions en een touchdown in het tweede kwart.