Sam Darnold opnieuw held van Minnesota na klinkende overwinning op Texans

Sam Darnold gooide vier touchdowns tegen de Texans
Sam Darnold gooide vier touchdowns tegen de TexansStephen Maturen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De Minnesota Vikings hebben ook hun derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Quarterback Sam Darnold gooide vier touchdown passes in een klinkende 34-7 overwinning op de Houston Texans.

De 27-jarige Darnold, die bij zijn derde team in evenzoveel seizoenen zit, kreeg vorig jaar bij de San Francisco 49ers en in 2022 bij de Carolina Panthers weinig speeltijd, maar heeft bij zijn nieuwe team een buitengewoon indrukwekkende start gemaakt. Nadat hij de Vikings naar overwinningen leidde bij de New York Giants en daarna thuis tegen de San Francisco 49ers, evenaarde de voormalige eerste ronde draft pick van de New York Jets zijn 'career-best touchdown haul' terwijl zijn team op 3-0 kwam.

Darnold vond Justin Jefferson en Aaron Jones voor touchdowns in het eerste kwart en connecte daarna in het derde kwart voor de derde wedstrijd op rij met Jalen Nailor, voordat hij zijn topdag afsloot met een twee yard pass naar tight-end Johnny Mundt in het vierde kwart.

Zware dag voor Stroud

Het was een zware dag voor Texans quarterback C.J. Stroud, die twee intercepties gooide en vier keer werd gesackt, waarvan drie keer door voormalig Houston linebacker Jonathan Greenard. Houston had moeite om Vikings running back Aaron Jones in bedwang te houden, die 102 yards vergaarde op 19 carries en hij prees de impact die Darnold heeft op het team.

"Hij laat het elke dag zien op de training, hij leidt ons, hij is consistent en hij is aanstekelijk, hij verschijnt elke dag blij op het werk en dat verspreidt zich door het hele gebouw, ik ben supertrots op Sam," vertelde Jones aan NFL Network.

Steelers ook op 3-0

De Pittsburgh Steelers staan ook op 3-0 dankzij een 20-10 overwinning op de Los Angeles Chargers. Steelers quarterback Justin Fields gooide een 55-yard touchdown pass naar Calvin Austin in het vierde kwart en liep daarna een 5-yard touchdown binnen om de Chargers hun eerste nederlaag van dit seizoen te bezorgen. Lees meer...

Barkley belangrijk voor Philly

Philadelphia running back Saquon Barkley scoorde twee touchdowns in het vierde kwart waardoor de Eagles de Saints in New Orleans met 15-12 versloegen. Na een rush van 65 yards aan het begin van het vierde kwart scoorde Barkley de winnende touchdown met een run van 4 yards met nog 1:01 te gaan in de wedstrijd. Quarterback Jalen Hurts maakte de score mogelijk door Dallas Goedert te vinden voor een 61-yard pass op 3rd & 16. Lees meer...

Giants winnen in Cleveland

Rookie receiver Malik Nabers scoorde twee touchdowns in een verrassende overwinning van de New York Giants op bezoek bij de Cleveland Browns: 21-15.