Teleurstellende return voor QB Aaron Rodgers in kansloze nederlaag Jets tegen 49ers

Een sack van Leonard Floyd op Aaron Rodgers
Een sack van Leonard Floyd op Aaron RodgersLachlan Cunningham / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
De terugkeer van Aaron Rodgers in de NFL verliep maandag niet bepaald soepel. De New York Jets werden in Santa Clara met 32-19 verslagen door de San Francisco 49ers.

Bijna op de dag af een jaar nadat Rodgers een rampzalige achillespeesblessure opliep, slechts vier snaps na zijn debuut voor de Jets, was de weer fitte veteraan-quarterback niet bij machte om te voorkomen dat de 49ers onbedreigd de zege binnenhaalden in Levi's Stadium.

De 40-jarige vedette gooide 167 yards met één touchdown en één interceptie tegen de verliezend Super Bowl-finalist van vorig jaar. Ondanks de nederlaag was Rodgers simpelweg blij om weer op het veld te staan na zijn blessure van vorig jaar, waardoor velen zich afvroegen of hij ooit nog zou spelen.

'Veel dankbaarheid'

“Het voelde geweldig,” zei Rodgers na afloop. "Veel dankbaarheid om gewoon terug te zijn in tenue. Zoveel mensen hebben me geholpen om op deze plek te komen. Ik ben echt dankbaar voor mijn chirurg, mijn dierbaren, mijn vrienden, de medewerkers en de trainingsstaf om me te helpen terug te komen. Uiteraard wilde ik een poging wagen en de fysiek ervan voelen. Toen ik eenmaal een paar ballen had gegooid en een diepe bal probeerde, voelde het goed."

Hoewel New York al vroeg in het eerste kwart een 7-3 voorsprong nam met een rushing touchdown van Breece Hall, liet San Francisco daarna zijn superioriteit gelden. Een 51-yard Jake Moody field goal bracht de voorsprong van de Jets terug tot één punt voor 7-6, voordat San Francisco een punt forceerde in het volgende balbezit van New York nadat de bezoekers er niet in slaagden een yard vooruit te komen.

Geen momentum

Niners quarterback Brock Purdy dirigeerde zijn team vervolgens naar de end zone in een 12-play, 67-yard drive die uitmondde in een rush van Deebo Samuel over twee yards om de stand op 13-7 te brengen na een extra-point van Moody. De verdediging van San Francisco dwong daarna nog een punt van New York af voordat Moody's derde field goal van de wedstrijd de Niners op een 16-7 voorsprong zette bij rust.

De 49ers stopten in de tweede helft niet met scoren en voegden een touchdown toe via Jordan Mason om de stand op 23-7 te brengen in de eerste drive van het derde kwart. Rodgers' pogingen om New York aanvallend momentum te geven bleven echter haperen en de quarterback gooide een interceptie op de volgende drive.

Het been van Moody

San Francisco nam het heft in handen en Moody scoorde nog maar eens een field goal om de voorsprong van de 49ers uit te breiden naar 26-7. Rodgers liet een flits van zijn oude zelf zien na een connectie met Allen Lazard voor een 36-yard touchdown om de stand op 26-13 te brengen aan het einde van het derde kwart.

Maar Moody's feilloze been zorgde er opnieuw voor dat de 49ers een comfortabele voorsprong behielden, met twee field goals in het vierde kwart waardoor het 32-13 werd voor de gastheren. Met de wedstrijd al verloren werd Rodgers naar de kant gehaald en werd reserve-quarterback Tyrod Taylor nog een touchdown gegund, waardoor de eindscore uitkwam op 32-19.