TNF: 49ers houden matige Giants af om Purdy's ongeslagen reeks te verlengen

Christian McCaffrey vecht richting de end zone voor wéér een touchdown
Christian McCaffrey vecht richting de end zone voor wéér een touchdownAFP
De San Francisco 49ers verlengden hun ongeslagen start van het seizoen met een 30-12 nederlaag tegen de New York Giants. Brock Purdy gooide twee touchdowns en Christian McCaffrey scoorde er ook weer één.

De 49ers, die zondag een zwaarbevochten overwinning boekten op de Los Angeles Rams, verbeterden hun score naar 3-0 met een klinische vertoning in het Levi's Stadium in Santa Clara.

Na een terughoudend eerste kwart waarin 49ers kicker Jake Moody en zijn concollega bij Giants, de Schot Graham Gano, field goals uitwisselden, nam San Francisco de controle over in het tweede kwart.

Purdy, die de wedstrijd eindigde met 310 passing yards uit 25 aangekomen passes uit 37 pogingen, leidde een zelfverzekerde 72-yard drive die resulteerde in een touchdown voor wide receiver Ronnie Bell, die de eerste catch uit zijn NFL-carrière noteerde.

De verdediging van San Francisco dwong New York vervolgens tot een punt tijdens de volgende drive en de 49ers waren al snel weer op dreef.

De volgende lange drive haperde bijna in New Yorks territorium, maar Purdy hield zijn zenuwen in bedwang en zette een 3rd & 12 opzij met een strakke pass naar tight end George Kittle, waardoor San Francisco de groove weer vond. Een 'Roughing the passer'-penalty voor bracht de 49ers naar de vier yard-lijn van New York en vanaf daar ploegde McCaffrey door het midden voor een touchdown om de stand op 17-3 te brengen.

Dit betekende dat McCaffrey, die de avond eindigde met 85 rushing yards en 34 receiving yards, nu alweer voor het 12e duel op rij goed was voor een touchdown.

Giants kwamen weer dichtbij, maar niet dichtbij genoeg

Gano verkleinde de achterstand tot 17-6 met een gigantische 57-yard field goal vlak voor rust, en New York leek weer terug in de wedstrijd vroeg in het derde kwart toen Matt Breida van acht yards naar voren snelde voor een touchdown die de stand op 17-12 bracht. De poging om twee punten daaraan toe te voegen ging echter mis voor Daniel Jones.

New York had zondag een achterstand van 28-7 in het derde kwart omgebogen door Arizona met 31-28 te verslaan, maar een gedisciplineerde opstelling van de 49ers zag er niet naar uit dat ze hun voorsprong in de clash van donderdag zouden opgeven.

Nog twee field goals van Moody zorgden ervoor dat San Francisco 11 punten voor stond op 23-12 aan het begin van het vierde kwart. Purdy gooide de deur definitief dicht met een sublieme 27-yard touchdown pass naar Deebo Samuel die ervoor zorgde dat er geen weg meer terug was voor New York. De zege op de Giants zorgt ervoor dat Brock Purdy ongeslagen blijft in reguliere seizoenswedstrijden voor de 49ers.