TNF: Raiders maken gehakt van divisiegenoot Chargers met recordscore in Las Vegas

Quarterback Aidan O'Connell (Raiders) wordt gefeliciteerd door zijn collega-QB Easton Stick (Chargers)Profimedia
De Los Angeles Chargers maakten vorige week bekend dat hun sterspeler en startende quarterback Justin Herbert niet meer in actie zou komen dit seizoen. Daarmee was hun al tanende campagne definitief voorbij. Het team uit Californië onderstreepte het echter door een grote nederlaag te incasseren in Las Vegas. Op bezoek bij de Raiders werd het tijdens Thursday Night Football 21-63, waarbij duidelijk werd dat de problemen bij LA niet alleen op quarterback te vinden zijn.

Afgelopen weekend noteerden de Raiders nog precies nul punten in een 3-0 nederlaag op bezoek bij de Minnesota Vikings. Het eigenaarschap eiste een reactie en die kwam. Bij rust stonden er al 42 punten op het scorebord en de Chargers kwamen geen één keer over de middenlijn. Richting het einde van de wedstrijd haalden de gastheren hun voet van het gas en mocht het geplaagde team van coach Brandon Staley bij de gratie van de Raiders nog enkele scores noteren.

Recordscore

Nog nooit scoorden de Raiders zoveel punten in een wedstrijd. Ze verbraken het vorige record, een 59-14 zege op de Denver Broncos in 2010. De Chargers gaven op hun beurt nog nooit zoveel punten op. In 2000 moesten ze 57 toestaan tegen de toenmalig St. Louis Rams. Zo werd een wedstrijd waar weinig van werd verwacht toch een bijzondere. De Raiders staan nu op een 6-8 record, maar lijken geen grote kanshebber voor een wildcard-ticket in de play-offs. De Chargers gaan die in hun huidige staat 99 procent zeker überhaupt niet bereiken.

Raiders rookie quarterback Aidan O’Connell (Purdue) gooide al zijn vier touchdown passes voor rust en liet wederom zien dat hij in principe genoeg in huis heeft voor de NFL. Aan zijn team om nu te beslissen of ze ook het volgende seizoen met hem door willen gaan. Na rust deed de defense het werk met een fumble recovery en een interception, beide gevolgd door een score. Het was de eerste keer sinds 2006 (tegen de Pittsburgh Steelers) dat de defense twee scores noteerde in één wedstrijd.

Turnovers

Bij de bezoekers zit coach Staley op de welbekende hot seat. Zijn team verloor van de voorbije zes wedstrijden vijf en maakt een ongedisciplineerde indruk met alleen al in de eerste helft drie turnovers. Ondanks overduidelijke kwaliteit op het roster lukt het Staley niet om zich met de Chargers te mengen in de plekken voor de play-offs. Vorig jaar werd postseason op het nippertje gehaald, maar gaf zijn team een enorme voorsprong weg in de wildcard-wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars. Het is het grote manco van dit team: ze zijn slordig en vinden altijd een manier om te verliezen.