Amerikaan Christian Pulisic vanuit het ziekenhuis: 'Ik ben klaar voor zaterdag'

Christian Pulisic vlak na zijn treffer en na botsing met doelman
Christian Pulisic vlak na zijn treffer en na botsing met doelmanProfimedia
Christian Pulisic heeft de Amerikaanse voetbalfans gerustgesteld. Vanuit een ziekenhuis in Qatar laat de aanvallende middenvelder van Chelsea weten dat hij op tijd hersteld is voor het duel van zaterdag met het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK. Pulisic raakte dinsdagavond geblesseerd toen hij scoorde in de laatste groepswedstrijd tegen Iran (1-0).

"Ik ben zó trots op mijn jongens", schrijft Pulisic bij een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed, die door de Amerikaanse bond online werd gedeeld. "Geen zorgen, ik zal klaar zijn voor zaterdag."

Pulisic (24) wordt gezien als de belangrijkste speler in het elftal van bondscoach Gregg Berhalter. Tegen Iran tikte hij enkele minuten voor rust de bal in het doel, maar de nummer 10 botste daarbij wel hard op doelman Alireza Beiranvand. Pulisic werd een tijdje behandeld op het veld. Hij keerde in de tweede helft niet meer terug op het veld. Volgens Amerikaanse media heeft hij een blessure aan zijn bekken opgelopen.