Ángel Di María schiet Juventus met drie doelpunten langs Nantes en naar volgende rondeANP
Juventus heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Italiaanse formatie van trainer Massimiliano Allegri won donderdag in de tussenronde in Frankrijk bij Nantes, 0-3. Ángel Di María maakte de doelpunten. De eerste wedstrijd in Turijn was in 1-1 geëindigd.

Al snel nam Juventus afstand in Nantes. Na 5 minuten opende Di María de score. De Argentijnse wereldkampioen van Qatar maakte er in de 20e minuut 2-0 van door een strafschop te benutten. De Fransen stonden toen al met tien man op het veld, na de rode kaart voor Nicolas Pallois. Ongeveer een kwartier voor tijd scoorde Di María nogmaals.

Champions League

Vermoedelijk kan Juventus zich alleen door het winnen van de Europa League nog plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. In de Serie A is de club ver teruggevallen na puntenaftrek, als straf vanwege forse financiële malversaties.

Bayer Leverkusen

Met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker schakelde Bayer Leverkusen in Frankrijk AS Monaco uit. Dat gebeurde na strafschoppen. De thuisclub miste eenmaal, de bezoekers schoten vijf keer raak.

Na officiële speeltijd was het 3-2 voor de Duitsers, die op eigen veld met dezelfde cijfers hadden verloren. Voor Leverkusen scoorden Florian Wirtz, Exequiel Palacios en Amine Adli. Wissam Ben Yedder benutte een strafschop voor Monaco, Breel Embolo sleepte er kort voor tijd nog een toegift uit voor de thuisclub.

Sporting Portugal

Sporting Portugal bekert ook verder. De Portugezen wonnen in Denemarken met 4-0 bij FC Midtjylland. Het eerste duel in Portugal was gelijk geëindigd, 1-1.