Antwerp met tien man na strafschoppen richting achtste finales Belgische beker

Calvin Stengs maakte een doelpunt in de reguliere speeltijd
Calvin Stengs maakte een doelpunt in de reguliere speeltijdProfimedia
Antwerp is er ondanks een vroege rode kaart voor aanvaller Vincent Janssen in geslaagd de achtste finales van het toernooi om de Beker van België te bereiken. De ploeg van coach Mark van Bommel had op bezoek bij Beveren wel strafschoppen nodig nadat het duel na verlenging was geëindigd in 2-2.

Al na 7 minuten moest Janssen naar de kant na een opstootje met Aleksandar Vukotic. De Nederlander zou een slaande beweging hebben gemaakt. Met tien man kwam Antwerp kort voor rust op voorsprong via een doelpunt van Calvin Stengs.

Twee doelpunten van Dieumerci Mbokani, nota bene speler van Antwerp tussen 2018 en 2021, zorgden voor een 2-1-voorsprong voor de koploper van de Belgische tweede klasse. Maar 10 minuten voor tijd was een eigen doelpunt van verdediger Derick Tshimanga de reden dat er verlengd moest worden. In die extra tijd werd niet gescoord waarna Antwerp de strafschoppen beter nam dan de thuisploeg: 2-4.