Arsenal in tweede helft langs dapper Oxford United; affiche met City wacht

Voor doelpunten kun je Eddie Nketiah bellen
Voor doelpunten kun je Eddie Nketiah bellenProfimedia
De koploper van de Premier League won maandagavond in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi met 3-0 van League One-club Oxford United. Doelpunten van Mohamed Elneny en twee keer Eddie Nketiah vielen allemaal in de tweede helft. In de volgende ronde komt Arsenal de nummer twee van de Premier League, Manchester City tegen.

Oxford wist zijn mannetje wel te staan en werd een aantal keren gevaarlijk terwijl ze achterin weinig weggaven.

Nadat de ban na ruim een uur spelen gebroken werd door Elneny, met een snoeiharde kopbal na een vrije trap van Fabio Vieira, was Arsenal simpelweg te sterk voor Oxford. Elneny scoorde zijn eerste goal voor Arsenal sinds mei 2021.

Nketiah besliste de wedstrijd zeven minuten later na opnieuw een assist van Vieira, alvorens zijn vijfde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden te maken voor Arsenal en een kwartier voor tijd de eindstand op 3-0 te bepalen.

De overwinning leverde de Gunners een tripje op naar landskampioen Manchester City aan het einde van deze maand.

Bij Oxford speelde Yanic Wildschut een klein half uur mee. De aanvaller is terug van een blessure en krijgt de laatste weken weer speeltijd bij de nummer 15 van het derde Engelse niveau.