Arsenal kan ook voor derde keer op rij niet winnen; gelijkspel tegen Brentford

Arsenal-coach Mikel Arteta langs de lijn in het thuisduel met Brentford
Arsenal-coach Mikel Arteta langs de lijn in het thuisduel met BrentfordANP/EPA
Arsenal heeft voor de derde wedstrijd op rij niet kunnen winnen. De koploper van de Engelse Premier League speelde zaterdag op eigen veld gelijk tegen Brentford, 1-1.

Leandro Trossard zette Arsenal in de 66e minuut op voorsprong. De Belg rondde af na een voorzet van Bukayo Saka. Een kwartier voor tijd kopte Ivan Toney de 1-1 binnen, na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Aaron Ramsdale.

De VAR keek uitgebreid naar de gelijkmaker, wegens vermeend buitenspel van Ethan Pinnock, maar greep niet in. Dit tot woede van Mikel Arteta, de coach van Arsenal. "Kennelijk zijn de regels veranderd. Dit was absoluut buitenspel. Ik begrijp niet dat de beelden dat niet hebben uitgewezen. Maar er is niets meer aan te doen. Het is te laat, het doelpunt werd goedgekeurd en wij hebben 2 punten verloren."

Ongeslagen reeks Brentford

Brentford is inmiddels tien wedstrijden in de Premier League ongeslagen. "Waanzinnig", noemde trainer Thomas Frank deze serie.

De afgelopen week verloor Arsenal van Everton, de eerste nederlaag in de Premier League sinds september. Daarvoor was Manchester City in de FA Cup te sterk voor de Londense formatie.

6 punten verschil

Achtervolger Manchester City speelt zondag tegen Aston Villa. Het verschil is nu 6 punten.

Tottenham Hotspur verloor met maar liefst 4-1 bij Leicester City. Na ongeveer een kwartier zette Rodrigo Bentancur de Spurs nog wel op voorsprong. Amper 10 minuten later leidde de thuisclub. Nampalys Mendy was met een fraai schot goed voor de gelijkmaker, James Maddison maakte na een met overzicht uitgespeelde aanval de 2-1.

Invalbeurt Danjuma

In de extra tijd van de eerste helft maakte Kelechi Iheanacho er zelfs 3-1 van. Na de hervatting werd het 4-1 door Harvey Barnes.

Arnaut Danjuma viel in de slotfase in bij Tottenham.