Arsenal knokt zich tegen Bournemouth naar winnende goal van Nelson in 97e minuut

Reiss Nelson kan z'n geluk niet op na de 3-2 diep in blessuretijd
Reiss Nelson kan z'n geluk niet op na de 3-2 diep in blessuretijdAFP
Arsenal is ontsnapt aan puntenverlies in de titelrace in de Premier League. De koploper kwam in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Bournemouth met 2-0 achter, maar knokte zich terug en maakte in de 97e minuut het winnende doelpunt: 3-2. Reiss Nelson, vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, was de gevierde man. Hij bereidde ook al de gelijkmaker van Ben White voor.

Arsenal houdt een voorsprong van 5 punten op Manchester City. De nummer 2 van de ranglijst won eerder op zaterdag al van Newcastle United (2-0). Phil Foden en Bernardo Silva maakten de doelpunten voor de nummer 2 van de ranglijst. Nathan Aké was basisspeler bij City. Datzelfde gold voor Sven Botman bij de tegenstander.

Philip Billing

Arsenal keek al na 11 seconden tegen een achterstand aan. Philip Billing opende de score voor de nummer voorlaatst van de ranglijst. Alleen Shane Long trof een keer sneller doel in de Premier League. De spits opende vier jaar geleden na 7 seconden de score in een duel van Southampton met Watford.

Marcos Senesi, de afgelopen seizoenen actief voor Feyenoord, maakte in de 57e minuut het tweede doelpunt voor de bezoekers. Thomas Partey en White brachten Arsenal vervolgens binnen 13 minuten weer op gelijke hoogte. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, tot Nelson110 diep in de blessuretijd doeltreffend uithaalde.