Arsenal vergroot leiding in Premier League met doelpuntrijke zege in Brighton

Eddie Nketiah viert de derde goal van Arsenal
Eddie Nketiah viert de derde goal van ArsenalAFP
Arsenal heeft de koppositie in de Premier League versterkt door de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion te winnen. In Brighton zegevierde de koploper in een doelpuntrijk duel met 4-2.

Bukayo Saka bezorgde Arsenal een voortvarende start door al in de 2e minuut te scoren en vlak voor de thee verdubbelde Martin Ødegaard de voorsprong. Het was al het zevende doelpunt van het seizoen van de Noor.

Vier goals

Vlak na rust maakte Eddie Nketiah er 0-3 van, waarmee het duel beslist leek. De Japanner Kaoru Mitoma verkleinde de achterstand halverwege de tweede helft, waarna Brighton aandrong. De thuisploeg joeg op de 2-3, maar uit een counter maakte Arsenal er 1-4 van via Gabriel Martinelli.

Evan Ferguson bracht Brighton terug tot 2-4 en Mitoma leek in de slotfase zelfs voor de 3-4 te zorgen. Het zevende doelpunt van de avond werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Arsenal profiteerde van het puntenverlies van Manchester City en Newcastle United. De nummer 2 en 3 van de Premier League speelden eerder op de dag gelijk tegen respectievelijk Everton (1-1) en Leeds United (0-0). Arsenal heeft nu 7 punten meer dan City.