Atlético Madrid hervat competitie met zege op hekkensluiter in duel met drie maal rood

Alvaro Morata viert zijn doelpunt met Antoine Griezmann
Alvaro Morata viert zijn doelpunt met Antoine GriezmannAFP
Atlético Madrid heeft de competitie hervat met een 2-0-zege op hekkensluiter Elche. João Félix en Álvaro Morata tekenden in de tweede helft voor de treffers van de thuisploeg.

De Franse WK-finalist Antoine Griezmann legde tien minuten na rust de bal terug vanaf de achterlijn, waarna Félix met het hoofd scoorde. Een kwartier voor tijd viel een gekraakt schot van Morata binnen voor de 2-0.

Drie rode kaarten

Elche-verdediger Gonzalo Verdú en Mario Hermoso van Atlético zagen voor het eerste doelpunt al rood. Verdú haalde een doorgebroken speler neer, terwijl Hermoso twee gele kaarten kreeg. Domingos Quina (Elche) zag in de slotfase eveneens twee keer geel.

Met de zege klimt Atlético naar de derde plaats in LaLiga met 27 punten uit vijftien wedstrijden, tien punten achter FC Barcelona. De Catalaanse koploper speelt zaterdag nog tegen Espanyol.