ATP Indian Wells roundup: vijfde ontmoeting tussen Tiafoe en Medvedev aanstaande

Tiafoe in actie tegen Norrie
Tiafoe in actie tegen NorrieProfimedia
De eerste twee van vier kwartfinales enkelspel zijn gespeeld in het ATP-toernooi in Indian Wells, Californië. Zowel Frances Tiafoe als Daniil Medvedev wonnen met 2-0, zonder ooit echt in gevaar te komen en zullen elkaar treffen in de halve finale aankomende zaterdag.

Frances Tiafoe

De Amerikaan Frances Tiafoe versloeg woensdag in Indian Wells de Brit Cameron Norrie met 6-4, 6-4 en bereikte zo zijn eerste Masters 1000 halve finale.

Na een zeldzame regenonderbreking in de beginfase van de wedstrijd, sloeg Tiafoe een forehand crosscourt om Norrie te breken voor een 4-3 voorsprong. De dynamische Tiafoe, die zich voedde met de energie van het publiek, dwong Norrie vervolgens tot een fout op setpoint door in het net te komen.

Statistieken Norrie-Tiafoe
Statistieken Norrie-TiafoeFlashshare

Tiafoe zag zijn dubbele break voorsprong in de tweede set slinken tot één toen hij op 5-3 een dubbele fout maakte, maar bij zijn volgende gelegenheid serveerde hij de wedstrijd uit. Met een ace van 224 km per uur zette hij matchpoint op, waarna de forehand van Norrie voorlangs zeilde.

Daniil Medvedev

Tiafoe heeft werk klaarliggen tegen de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev, die zijn zegereeks uitbreidde tot 18 wedstrijden met een overwinning op Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina met 6-3, 7-5. Medvedev liep uit naar een 3-0 voorsprong in de eerste set en sloeg een ace om de openingsset te winnen, terwijl Davidovich Fokina naar aanknopingspunten zocht.

In de meer competitieve tweede set had Medvedev, die in zijn vorige wedstrijd zijn enkel had geblesseerd, de aandacht van een trainer nodig om zijn bebloede rechterduim in te tapen, maar het verband vormde geen belemmering voor zijn slagen. Zijn snelle verdediging hielp hem Davidovich Fokina op love te breken voor een 6-5 voorsprong en hij sloeg een niet te pareren opslag op matchpoint in de volgende game om zijn hoop op een vierde opeenvolgende titel levend te houden.

Statistieken Medvedev-Davidovich Fokina
Statistieken Medvedev-Davidovich FokinaFlashshare

Medvedev heeft een mooi record van 4-0 tegen Tiafoe, maar ze hebben niet meer tegenover elkaar gestaan sinds de Miami Open van 2021. De halve finale tussen de twee vindt plaats op zaterdag 18 maart om 19.00 uur Nederlandse tijd.