Australiër Daniel Sanders wint de eerste etappe van de Dakar Rally bij motoren

Daniel Sanders wint eerste etappe in de Dakar Rally
Daniel Sanders wint eerste etappe in de Dakar RallyANP
De Australiër Daniel Sanders heeft de eerste etappe in de Dakar Rally bij de motoren op zijn naam geschreven. De fabrieksrijder van GasGas was de snelste in de klassementsproef over 367 kilometer met start en finish in Sea Camp, een kustplaats in Saudi-Arabië.

Sanders klokte 3 uur en 31 minuten en was 7 seconden sneller dan de Chileense Honda-rijder Pablo Quintanilla, die als tweede finishte. De Amerikaan Ricky Brabec (Honda) werd derde op 10 seconden.

De zege voor Sanders was een opsteker voor het team van GasGas, dat al na 52 kilometer in de proef zijn kopman Sam Sunderland zag wegvallen. De Brits titelverdediger bij de motoren crashte en werd per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Sanders is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij nam die eerste plek over van de Australiër Toby Price (KTM), de winnaar van de proloog op zaterdag. Price eindigde in de eerste etappe als zevende op 1.59 minuut van Sanders.