Geen punten voor F3-coureur Laurens van Hoepen in Emilia-Romagna

Laurens van Hoepen tijdens de podiumceremonie na de sprintrace in Melbourne
Laurens van Hoepen tijdens de podiumceremonie na de sprintrace in MelbourneProfimedia
Voor Laurens van Hoepen heeft de feature race rond het circuit van Imola in de Formula 3 geen punten opgeleverd. De geboren Wassenaarder reed lang in de punten in Emilia-Romagna, maar eindigde uiteindelijk als 13e.

Van Hoepen kwalificeerde zich als achtste voor de feature race en bleef lang op die positie staan, maar moest in de elfde ronde de Italiaan Gabriele Miní aan zich voorbij laten gaan, wat het begin van het verval bleek. Over de resterende elf ronden zakte Van Hoepen verder terug van plek 9 naar plek 15, voordat de Nederlander nog naar plek 13 steeg.

De Fransman Sami Meguetounif boekte zijn eerste F3-zege na een race waarin hij Oliver Goethe, de winnaar van de sprintrace van zaterdag, en thuisheld Leo Fornaroli te snel af was. Fornaroli reed lang aan de leiding, maar kampte op weg naar de eerste bocht met technische problemen en zag zijn motor uitvallen, waardoor de Italiaan terugzakte van de eerste naar de vijfde plek.

Oliver Goethe nam de leiding gauw over, maar werd veel onder druk gezet en moest uiteindelijk vier rondes voor het eind buigen voor Tridents Sami Megouetounif. Megouetounif stijgt met de zege naar de zesde plek in het WK. De Engelsman Luke Browning van HiTech GP moet de leiding afstaan aan Fornaroli. Van Hoepen zakt één plek in de WK-stand en staat nu negende met 22 punten, 2 meer dan zijn Australische teamgenoot Christian Mansell.