AZ-verdediger Maxim Dekker is dinsdag geopereerd en moet weer werken aan herstel

Maxim Dekker moest afgelopen weekend met een knieblessure naar de kant
Maxim Dekker moest afgelopen weekend met een knieblessure naar de kantANP
AZ moet het de komende weken doen zonder Maxim Dekker. De 18-jarige verdediger liep zaterdag in het spectaculaire competitieduel met FC Utrecht (5-5) een knieblessure op en moest zich kort voor rust laten vervangen. Dekker werd dinsdag geopereerd en werkt volgens AZ "de komende weken" aan zijn herstel.

De Noord-Hollander speelde dit seizoen dertien wedstrijden in de Eredivisie. Dekker maakte tegen FC Utrecht zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Hij tekende in de 20e minuut voor de 1-2. Dekker werd vervangen door de Belg Zinho Vanheusden.

AZ staat in de Eredivisie op de tweede plaats, met 2 punten achterstand op koploper Feyenoord.