AZ wint in ondertal van hekkensluiter Volendam

AZ na twee Eredivisie-nederlagen weer naar winst; derde plek op ranglijst
AZ na twee Eredivisie-nederlagen weer naar winst; derde plek op ranglijstANP
AZ weet na twee competitienederlagen op rij weer wat winnen is in de Eredivisie. De club uit Alkmaar was ook met een man minder op het veld te sterk voor FC Volendam (2-1).

AZ is weer de nummer 3 van de Eredivisie, met slechts 2 punten minder dan koploper Ajax dat wel een duel minder heeft gespeeld. Volendam blijft de nummer laatst van de ranglijst. FC Emmen heeft na het gelijkspel tegen FC Groningen (0-0) een voorsprong van 1 punt op de hekkensluiter.

AZ speelde vanaf de 14e minuut met een man minder. Dani de Wit kreeg een rode kaart voor een wilde tackle op Robert Mühren. Toch kwam de thuisploeg met een gelukje op voorsprong. Jens Odgaard trof doel via een been van zijn tegenstander Derry Murkin (1-0). Tijjani Reijnders verdubbelde in de 40e minuut de score na balverlies van Walid Ould-Chikh.

Trainer Wim Jonk wisselde Ould-Chikh in de rust en bracht Henk Veerman. De spits stond nog geen 3 minuten op het veld toen hij op aangeven van Ibrahim El Kadiri de 2-1 maakte. Volendam kwam nog een keer dicht bij de gelijkmaker. Daryl van Mieghem raakte de paal, via de handen van doelman Hobie Verhulst.

Vangelis Pavlidis maakte na twee maanden als invaller zijn rentree bij AZ. De spits is hersteld van een enkelblessure.