Aziatisch kampioen Al Hilal verslaat Flamengo in halve finale WK voor clubs

Al Hilal zorgde voor een verrassing door Zuid-Amerikaans kampioen Flamengo uit te schakelenEPA
Al Hilal heeft op het wereldkampioenschap voor clubs gewonnen van Flamengo. De Saudische voetballers versloegen de Brazilianen in het Marokkaanse Tanger met 3-2.

Vrij verrassend kwam Al Hilal al na enkele minuten op voorsprong. Salem Al-Dawsari benutte een strafschop. Na 20 minuten was het alweer gelijk. Pedro scoorde voor de Brazilianen.

Ver in de extra tijd van de eerste helft kreeg Al Hilal opnieuw een penalty. Ook nu schoot Salem Al-Dawsari raak. De Argentijn Luciano Vietto vergrootte de voorsprong vervolgens na 70 minuten. In extra tijd schoot Pedro er nog een in voor de Zuid-Amerikanen.

Rode kaart

Flamengo speelde de hele tweede helft met een man minder, na de rode kaart vlak voor rust voor Gerson.

De andere halve finale gaat woensdag tussen Real Madrid, de winnaar van de Champions League, en het Egyptische Al-Ahly. De finale is zaterdag in Rabat.