Barcelona breidt voorsprong aan kop van LaLiga uit tot 11 met 1-0 zege op Villarreal

Robert Lewandowski verstuurde een geweldige pass naar Pedri
Robert Lewandowski verstuurde een geweldige pass naar PedriAFP
Met vijf opeenvolgende LaLiga-zeges zijn de Catalanen goed op weg in hun jacht op een eerste LaLiga-titel sinds 2018/2019. Daarom was het niet verwonderlijk dat zelfs de afwezigheid van middenvelder Sergio Busquets weinig invloed had op de vlotheid van Barcelona in een snelle opening.

Robert Lewandowski ging met slechts twee minuten op de klok op het doel af, maar hij schoot zijn inzet recht op Villarreal-doelman Pepe Reina. De veteraan kon echter weinig uitrichten toen de aanvaller zich later ontpopte tot spelverdeler. Door zijn schitterende combinatie met Pedri kon de jonge middenvelder Reina passeren voor zijn derde doelpunt uit zijn laatste zes optredens. De 20-jarige opereerde in een ruit op het middenveld die de hele eerste helft uitstekend werkte, waardoor Quique Setién's op balbezit gebaseerde aanpak grotendeels werd gedempt.

Een kans vlak voor rust leek het elan van Villarreal aan het begin van de tweede helft te versterken. Villarreal ging de fysieke strijd met de Barcelona-machine aan. Ze kregen weinig te verduren van de Catalaanse club die energie leek te sparen voor de beslissende UEFA Europa League-clash tegen Manchester United van volgende week.

Villarreal zag een late goal afgekeurd worden wegens buitenspel en was uiteindelijk niet in staat om Marc-André ter Stegen in de slotminuten echt op de proef te stellen. Villarreal heeft op die manier sinds 2007 nog steeds geen thuisoverwinning op Barcelona geboekt. Barcelona heeft nu 11 punten voorsprong op Real Madrid aan kop van LaLiga.