Barcelona neemt strafschoppen beter dan Real Betis en gaat naar finale Supercup

Borja Iglesias (l) kan Ronald Araujo niet bijhouden
Borja Iglesias (l) kan Ronald Araujo niet bijhoudenANP
Barcelona heeft de finale van de Spaanse Supercup bereikt. De formatie van trainer Xavi versloeg in de halve eindstrijd Real Betis. Dat gebeurde na strafschoppen, 4-2. Tegenstander in de finale is Real Madrid.

De wedstrijden om de Spaanse Supercup worden gespeeld in Riyad, Saudi-Arabië.

Vlak voor rust kwam Barcelona op voorsprong. De Poolse spits Robert Lewandowski scoorde in de rebound, nadat zijn eerste inzet nog door een verdediger was gestuit. Eerder was een treffer van Pedri afgekeurd.

Gelijkmaker Fekir, gevolgd door Lewandowski

In de 77e minuut werd het gelijk, door een doelpunt van Nabil Fekir. Enkele minuten later echter sloeg Lewandowski opnieuw toe, maar ook zijn treffer werd afgekeurd.

In de verlenging bleef het gelijk opgaan. Ansu Fati zette Barcelona opnieuw op voorsprong, nu kwam de gelijkmaker op naam van Loren Morón.

Basisplaats De Jong

Frenkie de Jong was basisspeler bij Barcelona. Hij werd na ruim een uur vervangen. Memphis Depay, naar verluidt in de belangstelling van Atlético Madrid, bleef op de bank.

Real Madrid had zich woensdag al geplaatst voor de finale. De kampioen won na strafschoppen van Valencia.