Barcola is opnieuw het goudhaantje en schiet PSG naar koppositie door zege op Rennes

Barcola maakte dit seizoen al zes doelpunten
Barcola maakte dit seizoen al zes doelpuntenProfimedia/Icon Sport /ddp USA
PSG heeft zich na een gelijkspel tegen Stade Reims gerevancheerd in eigen huis. Stade Rennes werd met 3-1 verslagen en Bradley Barcola scoorde twee keer. PSG staat nu drie punten los van de nummer 2 en is nog altijd ongeslagen in de competitie.

Barcola krulde de bal na een half uur fraai binnen en Lee Kang-in verdubbelde de voorsprong na 58 minuten met een kopbal, nadat de vlammende inzet van Barcola op de paal was beland. Achraf Hakimi gaf de assist bij de 3-0, waarbij Barcola de bal simpel kon intikken.zette Barcola vervolgens klaar om de bal simpel binnen te tikken. De aanvaller is in topvorm en heeft er dit seizoen al zes inliggen en klimt daarmee over Mason Greenwoord heen, waardoor hij topscoorder is.  Voormalig PSG-jongeling Arnaud Kalimuendo verkleinde de achterstand met een penalty 15 minuten voor tijd na een handsbal van Lucas Beraldo. Een laat doelpunt van Alidu Seidu werd nog afgekeurd, waardoor het niet meer spannend werd.

Monaco en Marseille kunnen dit weekend nog op gelijke hoogte komen. Monaco speelt zaterdag tegen Montpellier en Marseille gaat zondag op bezoek bij Strasbourg.

Statistieken PSG-Rennes
Statistieken PSG-RennesFlashshare

Auxerre wint makkelijk van Brest

Brest leed een vierde nederlaag in zes wedstrijden na een 3-0 nederlaag bij het gepromoveerde Auxerre in de aanloop naar hun reis naar Salzburg in de Champions League volgende week.