Basisplaats Noni Madueke helpt Chelsea niet voorbij West Ham

Madueke had voor het eerst een basisplaats bij Chelsea
Madueke had voor het eerst een basisplaats bij ChelseaEPA
Het is Chelsea niet gelukt de uitwedstrijd tegen stadgenoot West Ham United te winnen. De nummer 9 van de Premier League, tijdens de winterse transferperiode voorzien van een flinke kwaliteitsinjectie, speelde tegen de nummer 15 voor de derde keer op een rij gelijk: 1-1.

De Portugees João Félix zette Chelsea na ruim een kwartier op voorsprong. Félix werd bediend door de Argentijn Enzo Fernández en volleerde beheerst raak. Voor de aanvaller betekende het zijn eerste doelpunt in dienst van de Londenaren. Zowel Félix als Fernández werd deze winter door Chelsea vastgelegd. Félix wordt gehuurd van Atlético Madrid, WK-revelatie Fernández kwam voor zo'n 120 miljoen euro over van Benfica.

Emerson Palmieri maakte na een klein half uur gelijk, op aangeven van Jarrod Bowen. De doelpuntenmaker stond jarenlang bij Chelsea onder contract.

Basisplaats Madueke, invalbeurt Ziyech

Bij Chelsea had oud-PSV'er Noni Madueke een basisplaats. Hij werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Mason Mount. Hakim Ziyech kwam tegelijkertijd met Mount in de ploeg, om Michailo Moedrik te vervangen. Moedrik, eveneens nieuw, leek in de eerste helft te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase ging ook een goal van de thuisploeg om die reden niet door.

Chelsea, dat maar acht van de 22 competitiewedstrijden heeft weten te winnen, neemt het woensdag in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. De eerste wedstrijd wordt in Duitsland gespeeld.