Boston Celtics winnen ook negende thuisduel van dit NBA-seizoen

Jayson Tatum knokt zich langs De'Anthony Melton
Jayson Tatum knokt zich langs De'Anthony MeltonANP
De Boston Celtics hebben in de Amerikaanse competitie NBA een eerste thuisnederlaag kunnen voorkomen. De koploper in de oostelijke divisie versloeg Philadelphia 76ers met de nodige moeite: 125-119. Het was de negende thuisoverwinning van het seizoen.

Met iets meer dan 2 minuten op de klok leidden de bezoekers nog met 116-115, maar Boston nam met 8 punten op rij afstand en zag de zege niet meer in gevaar komen. Derrick White en Jayson Tatum waren met ieder 21 punten de topscorers bij de Celtics, die sterk aan het duel waren begonnen met 44 punten in het eerste kwart. Halverwege was die voorsprong veranderd in een achterstand van 3 punten, mede door toedoen van Patrick Beverley die tot 26 punten kwam. De 76ers misten de zieke Joel Embiid. In de drie duels dat de NBA-speler van het jaar van het afgelopen seizoen afwezig was verloor zijn ploeg steeds. Embiid kwam tot nu toe tot een gemiddelde van 32 punten, 11,3 rebounds en 6,6 assists.

Magic 130 vs Wizards 125

Franz Wagner scoorde 31 punten en Paolo Banchero voegde er 28 punten, 13 rebounds en zeven assists aan toe. De Orlando Magic evenaard hiermee het franchiserecord met de negende overwinning op rij.

Moritz Wagner had 18 punten, Jalen Suggs voegde er 15 aan toe en Joe Ingles scoorde een season-high (14) voor Orlando, dat ooit negen opeenvolgende wedstrijden won in de seizoenen 1994-95, 2000-01 en 2010-11. Franz Wagner deed een duit in het zakje met acht assists en zeven rebounds.

Kyle Kuzma had 27 punten voor de Washington Wizards, die juist 15 van hun afgelopen 17 wedstrijden verloren. Daniel Gafford had 18 punten en 11 rebounds, terwijl Corey Kispert er 15 scoorde en Jordan Poole er 14 had.

Nuggets 119 @ Suns 111

Nikola Jokic had 21 punten en 16 assists om Denver Nuggets aan een overwinning te helpen op gastheer Phoenix Suns. Reggie Jackson voegde 20 punten toe en Michael Porter Junior had 19 punten en 10 rebounds voor Denver, dat voor de vierde keer op rij won. Kentavious Caldwell-Pope en Justin Holiday scoorden ieder 15 punten en Julian Strawther had er 11 voor de Nuggets.

Kevin Durant van Phoenix had 30 punten, 11 assists en drie blocks en schoof door naar de top-10 op de all-time scorelijst van de NBA. Hij scoorde zijn zevende 30-punter op rij, maar miste al zijn 10 fieldgoals in de tweede helft en eindigde op 8 uit 25 vanuit het veld. Jusuf Nurkic scoorde 31 punten voor de Suns, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Devin Booker.

Knicks 119 @ Raptors 106

Jalen Brunson scoorde 22 punten en het bezoekende New York Knicks versloeg gastheer Toronto Raptors. Julius Randle voegde 20 punten, 10 rebounds en negen assists toe voor de Knicks, die de wedstrijd overnamen in het derde kwart. Scottie Barnes had 29 punten voor de Raptors en Pascal Siakam scoorde 21 punten. Jakob Poeltl had 12 punten en pakte 12 rebounds voor Toronto.

Grizzlies 108 @ Mavericks 94

Desmond Bane scoorde 18 van zijn 30 punten in de eerste helft om het bezoekende Memphis Grizzlies langs de Dallas Mavericks te helpen. Bane maakte 11 van de 20 schoten vanaf de vloer - waaronder 4 uit 6 driepunters - voor de Grizzlies, die profiteerden van de afwezigheid van Dallas-sterren Luka Doncic (persoonlijke omstandigheden) en Tim Hardaway Junior (rugklachten).

Grant Williams van Dallas verzamelde 16 punten en acht rebounds en Derrick Jones Junior voegde 16 punten toe. Kyrie Irving maakte 10 punten, maar schoot slechts 3 van de 15 schoten raak en miste daarvan vijf driepunters.

Pelicans 121 vs Spurs 106

Jonas Valanciunas had een double-double en Trey Murphy III scoorde 18 punten in zijn seizoensdebuut. Gastheer New Orleans Pelicans versloeg San Antonio Spurs. Valanciunas scoorde 24 punten en pakte 12 rebounds. Murphy keerde terug van een knieoperatie en schoot 7 van de 13 punten raak en sloeg vier driepunters.

Victor Wembanyama miste voor het eerst een wedstrijd, omdat hij volgens het team last had van stijve heup. Acht Spurs-spelers scoorden in de dubbele cijfers, maar de ploeg verloor zijn 14e wedstrijd op rij.