Celtics verpesten feestje Embiid en heroveren thuisvoordeel

Celtics verpesten feestje Embiid en heroveren thuisvoordeelAFP
De Boston Celtics hebben brutaal een voorsprong genomen in de halve finale van de Eastern Conference Playoffs tegen de Philadelphia 76ers. Zes Celtics, aangevoerd door Jayson Tatum (27 punten) eindigden in de dubbele cijfers. Het werd 114-102.

Jaylen Brown was goed voor 23 punten en Al Horford voegde daar 17 aan toe voor de Celtics, die door de tweede overwinning op rij het thuisvoordeel heroverd hebben nadat game één nog een prooi was voor 76ers.

Het had de avond van Joel Embiid moeten worden. Voor de wedstrijd ontving het de Michael Jordan Trophy (de prijs voor MVP). Ondanks de nederlaag noteerde hij 30 punten, pakte hij 13 rebounds en had hij vier blocks. Zijn teamgenoten James Harden en Tyrese Maxey hadden het een stuk zwaarder. Harden (16 punten) maakte slechts drie van zijn 14 schoten, Maxey had 13 punten en ging vier uit 16.

Vliegende start

Bepakt tegen een vijandige sfeer in het Well Fargo Center, begonnen de Celtics uitstekend en pakten een 14-4 voorsprong. Tatum, die in game twee slechts zeven punten maakte, herstelde zich door nog eens 10 rebounds en vijf assists, twee steal en een block te noteren. Na vier minuten had hij al 10 punten op het bord staan.

De Sixers lieten zich echter niet afschrikken en sloten het eerste kwart met een voorsprong af. Ze konden het niet volhouden en bij rust stonden ze met zeven punten achter en kwamen na rust niet meer op voorsprong.

Arthur

Met nog 3.51 op de klok kwam Philadelphia door een tip-in van Embiid op vier punten, maar Horford antwoordde met een driepunter en Tatum scoorde in na een turnover en het verschil was weer negen. De 76ers-fans wisten niet hoe snel ze de uitgang moesten vinden. Een teleurstellende avond met begon met het toezingen van de nieuwe MVP Joel Embiid, die in het bijzijn van zijn ouders de trofee in ontvangst nam en het publiek toesprak terwijl hij zijn peuter Arthur in zijn armen vasthield.