Denver Nuggets en Phoenix Suns winnen hun serie en spelen in volgende ronde tegen elkaarProfimedia
De Nuggets wonnen met 112-109 van de Minnesota Timberwolves en wonnen zo de serie met 4-1. De Suns wonnen met dezelfde cijfers door een 136-130 overwinning in Arizona. In de volgende ronde spelen ze tegen elkaar.

De Nuggets moesten hard werken voor hun overwinning. De Timberwolves nam in het eerste kwart een voorsprong van 15 punten, maar werden daarna snel teruggedrongen.  Jamal Murray leidde de Nuggets met 35 punten, terwijl regerend NBA Meest Waardevolle Speler Nikola Jokic zijn tweede triple-double van de serie scoorde met 28 punten, 17 rebounds en 12 assists.

Anthony Edwards van Minnesota miste op de zoemer een driepuntspoging die overtime zou hebben afgedwongen en daarmee kwam een einde aan het seizoen van de Timberwolves. Edwards eindigde met 29 punten en Karl-Anthony Towns voegde er 26 aan toe.

Suns wint door geweldige Booker

In Phoenix zorgde Devin Booker met 47 punten en Kevin Durant met 31 punten voor de overwinning van de Suns op de Clippers. De Clippers, die de geblesseerde Paul George en Kawhi Leonard missen, begonnen goed en stonden 10 punten in het begin van de tweede helft.

Maar toen Booker het overnam met 25 van de 50 punten van Phoenix in het derde kwart, bleven de Clippers in de achtervolging. Los Angeles slaagde er op de een of andere manier in om tot op twee punten te komen met nog iets minder dan twee minuten te gaan, voordat Durant Phoenix met een layup en twee vrije worpen de wedstrijd veilig stelde.

"Die jongens stoppen niet met vechten," zei Booker na afloop over de Clippers. "Dat is het verhaal van de hele serie. Ook al stonden ze onderaan, we wisten dat ze het zouden brengen en dat we niet makkelijk zouden winnen."

In de volgende ronde spelen de Nuggets en de Suns tegen elkaar.