Denver Nuggets nog één stap verwijderd van eerste NBA-titel

Aaron Gordon van Denver dunkt even een balletje in de vierde wedstrijd van de NBA-finals op bezoek bij MiamiAFP
Denver Nuggets zijn één overwinning dichter bij hun allereerste NBA-titel gekomen door Miami in een uitwedstrijd met 108-95 te verslaan en daarmee een 3-1 voorsprong te nemen in de best-of-seven-serie.

Aaron Gordon schitterde voor Denver met 27 punten. Nikola Jokic voegde er 23 aan toe voor de Nuggets. Maandag kunnen ze in eigen huis het kampioenschap veiligstellen met een vierde overwinning.

De als achtste geplaatste Miami Heat heeft een er gewoonte van gemaakt om zich terug te knokken en voor verrassingen te zorgen, maar waren deze keer niet opgewassen tegen het uitstekende team van Michael Malone.

Er werden vraagtekens geplaatst bij de Nuggets nadat ze wedstrijd twee op eigen veld hadden verloren, maar ze verlaten Miami nu met twee uitoverwinningen en hebben dus nog één overwinning uit de resterende drie wedstrijden nodig om de titel te pakken.

Derde kwart

Denver had in de rust een bescheiden marge van vier punten, maar net als in de wedstrijd van woensdag namen de Nuggets de controle over de wedstrijd stevig in handen in het derde kwart, waarin ze 13 punten voorsprong namen.

De Nuggets moesten het nog wel vijf minuten zonder Jokic stellen in het vierde kwart, toen Malone hem op de bank zette na een vijfde overtreding. Maar Miami slaagde er niet in om te profiteren, bleef missen bij transition plays en slaagde er niet in om de afwezigheid van de Serviër uit te buiten. Bruce Brown zorgde voor de eindstand en eindigde met 21 punten met acht van de 11 schoten uit het veld.

Statistieken finalewedstrijd #4
Statistieken finalewedstrijd #4Flashsha.re

Teamprestatie

"Vandaag was een echte teamprestatie. Ik kan er niet eens één persoon uitpikken", zei Denver-guard Jamal Murray. "Iedereen deed mee. "We hebben er nog één te gaan", voegde Murray eraan toe, die 15 punten en 12 assists had. Daarmee handhaafde hij zijn reputatie van assists in de dubbele cijfers in elke wedstrijd van deze serie.

"Ik geef alle credits aan mijn teamgenoten. Ze hebben het geweldig gedaan. Er was een geweldige teamprestatie aan beide kanten van de vloer. Dat moeten we nog één wedstrijd doen en dan hebben we ons doel bereikt", zei hij. "We moeten gewoon ons koppie erbij houden en gefocust blijven.”

Miami, dat kansloos was met 14 uit 8 driepunters, werd aangevoerd door Jimmy Butlers 25 punten en Bam Adebayo voegde daar 20 aan toe. Het hele NBA-circus verplaatst zich nu weer naar Denver voor wedstrijd vijf.